Ciorba de gaina cu taitei de casa

de Rocsi in Ciorbe, 8 Iul 2013 | 14581 vizualizari

 

O ciorbita foarte buna, plina de gust, legume proaspete, taitei de casa..Ce sa mai zic, o minunatie..Doritori sunt??? Va poftesc la masa...

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina de tara
  • 1 rosie mare
  • 1 morcov
  • 3 foi de ceapa verde
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit

Pentru taitei:

  • 1 ou
  • sare
  • faina alba
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu taitei de casa:

Prima data pregatim taiteii:

Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.

Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.

Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie foarte, foarte subtire, apoi taiem taiteii cat dorim de lungi si de lati si ii rasfiram pe masa sa se usuce putin.


Gaina o parlim putin pe flacara aragazului pentru a se curata mai bine de puf si alte cele.

O spalam bine, apoi o portionam.

Intr-o oala mai mare punem apa, bucatile de carne, le punem pe foc, acoperim oala.

Spumam cu o paleta cat este necesar si lasam pana este destul de bine patrunsa.

Eu am fiert gaina cu o seara inainte in oala sub presiune timp de 40 de minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca.

Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il taiem cubulete.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Morcovul il decojim apoi il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Foile de ceapa verde le facem rondele, iar rosia o decojim si o taiem bucati potrivite.

Incercam carnea cu o furculita si cand consideram ca este suficient de fiarta adaugam ardeii, ceapa si morcovul.

Lasam sa fiarba cam 15 minute, punem rosiile, foile de ceapa verde si 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.

Condimentam cu sare, piper, incorporam pasta de gogosari si fierbem pana sunt si legumele patrunse.

Separat punem niste bors la clocotit, turnam peste ciorba in functie de cat dorim sa fie de acra.

Cand ciorba clocoteste iar, punem taiteii usor, amestecam sa nu se lipeasca intre ei si acum lasam la foc potrivit pana ce acestia sunt fierti.


Tragem ciorba de pe foc, iar deasupra presaram patrunjle verde tocat.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

babi5 1

10.08.2014, 19:17

Zebra 1

17.07.2015, 19:48

Hallo! Ceva nou,anume pasta de gogosar si foile de ceapa verde. Unde gasesc pasta de gogosar,la supermarchet? A doua intrebare se refera la foile de ceapa: nu cumva e o greseala si trebuia scris fire de ceapa verde,k altfel n-are sens? C.

Rocsi 1

17.07.2015, 21:13

Buna Zebra. Eu pasta de gogosari am avut facuta in casa, nu stiu daca gasesti la supermarket, dar poti renunta la ea daca nu ai. Cat despre firele de ceapa verde, la noi in zona li se zic foi de ceapa verde, de asta am zis asa, dar sunt cozile de ceapa verde sau fire, cum vrei sa le zici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bors de pui cu taitei de casa