Ciorba de burta

de Panacris in Ciorbe, 19 Oct 2012 | 6298 vizualizari

 

Clasica ciorba de burta, favorita de 2 dintre cei 3 zmei;) Deobicei ciorba mea de burta era alba, prin cautarile mele, am zarit ciorba de burta cu adaos de morcovi si gogosari acri;) Am trecut la treaba si a iesit o deliciosenie.

 

INGREDIENTE

  • burta de vita proaspata curata 1000 g,
  • rasol de vita 300 g,
  • apa,
  • sare iodata,
  • foi de dafin,
  • piper boabe,
  • usturoi 3-4 catei,
  • morcovi 1 bucata mare,
  • ceapa 1 bucata,
  • telina cca 100 g,
  • gogosar acri 2-3 jumatati,
  • smantana grasime 12% 500g,
  • galbenus de ou 5 bucati.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta se curata, se spala cu apa rece si se pune la fiert intreaga, in apa rece, alaturi de rasol, morcov, ceapa, telina, foi de dafin, piperul boabe siputina sare in oala minune, cca. 75 de minute de ca primul fluierat al Kuktei. Se raceste oala, sub jet de apa rece, se scoate capacul, dupa ce nu mai iese abur deloc.

Se scoate burta, se taie fasii, la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol, apoi se pune in alt vas, peste care se strecoara zeama ramasa. Intre timp se taie gogosarul bucatele, morcovul fiert rondele, se adauga la ciorba de burta, lasandu-se sa mai fiarba cca. 10 minute. Smantana se bate energic cu galbenusurile de ou, adaugandu-se in ciorba de burta  la finalul fierberii, amestecandu-se continuu ptr a nu se  "imbranzi" ( nu am gasit alt termen :D)  oul.

Ciorba de burta se serveste fierbinte cu adaos de otet, leustean, ardei iute si usturoi dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti lua cu polonicul din ciorba de burta sa adaugati peste amestecul de ou cu smantana, aducandu-le la aceeasi temperatura, si abia apoi sa adaugati totul in oala cu ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ina 1

19.10.2012, 21:15

saptamana viitoare fac si eu

La Ancuta 1

19.10.2012, 21:53

chiar ma gandeam ca nu am mai mancat de multa vreme ciorba de burta

oO_ acnA _Oo 1

19.10.2012, 22:49

foarte buna mmmmm si arata atat de bine uffff

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta