Ciorba de linte si naut cu afumatura

de Valclaudia in Ciorbe, 15 Iul 2017 | 731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 fir mediu de praz
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 morcovi
  • 2 foi de dafin
  • 500 gr rosii de gradina
  • 2 linguri ulei
  • 800 gr afumatura
  • 1 conserva linte
  • 1 conserva naut
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1/2 lingurita mix din boabe de piper
  • 1 lingurita bors magic
  • 2,5 l apa plata
  • frunze de patrunjel si de telina proaspete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte si naut cu afumatura:

Curatam si spalam prazul, ardeii si morcovii.


Clatim afumatura si o punem in oala.


Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul, boabele de mustar si de piper, foile de dafin, punem sare dupa gust si fierbem pana se desprinde carnea de pe oase.


Rosiile spalate le curatam de cotoare si le blendam, apoi le adaugam in oala peste ciorba.


Dam cateva clocote, apoi scurgem si clatim lintea si nautul de apa in care au fost conservate si le adaugam in ciorba.


Diluam lingurita de bors magic intr-un polonic de ciorba fierbinte, apoi il amestecam cu ciorba din oala.


Spalam frunzele proaspete de telina si patrunjel, le tocam si dupa ce am oprit focul le punem peste ciorba. Amestecam si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte si naut cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

AdrianaStroe 1

01.09.2017, 11:24

1. borșul magic nu are nimic de-a face cu borșul
2. acum prazul e inca in camp, iar cel de la magazin e olandez, crescut in rumegușuri și e ațos și fără gust.
3. daca pui sare in ciorba cu afumatura s-ar putea sa nu poata fi mancata

mihaelar63 1

01.09.2017, 14:04

Nu stiu restul cum sunt dar afumatura aceia trage serios cu ochiul )

mihaelar63 1

01.09.2017, 14:10

AdrianaStroe de acord cu prima afirmatie . Nici eu nu folosesc asa ceva . Valbil si pentru altel ingrediente sau semi-preparate , dorim sa mancam cat mai sanatos , dar din cand in cand cadem in ispita , a tentatiei , a grabei ,
Sare este specificat: ,,Dupa gust ".
Soacra mea are ramas in pamant praz de anul trecut , nu a inchetat fiind protejat . Este perfect pentru gatit .... Si posibil ca aceasta ciorba sa fie preparata altcandva si postat doar acum .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac, loboda si salata verde cu omleta