Ciorba de fasole boabe

de dakris in Ciorbe, 31 Mai 2012 | 4766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana fasole (cana de 250 ml)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • ½ telina medie
  • 1 ardei gras
  • putina radacina de patrunjel
  • 2 linguri pasta tomate
  • ulei
  • sare, piper macinat, cimbru, tarhon
  • patrunjel, marar
  • cca 3 l apa
  • optional: 1 cartof, costita afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data procedura.


Cand fasolea e pe jumatate fiarta se adauga morcovul, telina, radacina de patrunjel si ceapa tocate si peste 5 min ardeiul (de asemenea tocat) si se condimenteaza dupa gust. Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga 2 linguri pasta de tomate si putin ulei. Se mai lasa sa fiarba cca 10 min si, la final, se adauga verdeata tocata marunt.


Se serveste cu ceapa.


P.s. Daca se foloseste costita afumata, aceasta se taie fasii si se adauga odata cu legumele tocate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 09:15

Eu nu mananc fasolea boabe dar arata foarte apetisant

dakris 1

01.06.2012, 13:29

Mihaela11_io, shht! Sa iti spun un secret . Nici eu nu mananc fasole boabe indiferent de modul de preparare pt ca nu imi place, insa trebuie sa o gatesc pt familia mea care o adora!

Bya Ralu 1

03.06.2012, 18:00

merge o ciorbita acuma

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi (de post)