Ciorba de burta

de Oana in Ciorbe, 5 Mai 2009 | 22146 vizualizari

 

Ei, a venit randul si ciorbei de burta si e pentru prima data cand o execut :)
Socrela e experta, asa ca i-am cerut reteta si a luat nota 10 :)
Trebuie sa aveti mare rabdare la ciorba asta, dureaza ceva prepararea ei...

 

INGREDIENTE

  • 500 g rasol de vita cu os
  • 1 kg burta vita
  • un morcov mare
  • 6 oua
  • 600 g smantana
  • 2 linguri otet
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Daaa, vreo 5 ore dureaza pana e gata ciorba, rasolul de vita trebuie sa fie foarte moale, la fel si burta.


Mai inati spalam bine, cu apa rece, rasolul, il dam intr-un fiert pana iese spuma si apoi umplem oala cu apa rece si il lasam la fiert...pana cade carnea de pe os :)


Intre timp spalam burta, o dam si pe ea intr-un clocot, o limpezim cu apa rece si apoi o taiem fideluta. Adaugam burta in oala unde fierbe rasolul, impreuna cu morcovul intreg, curatat si potrivim de sare.


Cand toate au fiert bine, strecuram zeama, pasam morcovul cu mixerul si il punem iar in ciorba, punem bucatelele de burta, iar din rasol pastram o bucatica si o tocam maruntel, foarte fin si o aruncam in oala. Sa fie cam o mana mare de carne maruntita. Restul de rasol se poate servi cu hrean ras :)


Ouale se bat bine cu un tel, adaugam smantana si omogenizam bine, adaugam acolo si otetul, iar dupa ce oprim focul turnam in fir subtire amestecul in ciorba si amestecam repede cu telul.


Si gata!


Ciorba se serveste fierbinte, fiecare o drege cum doreste, cu mujdei, otet, extra smantana sau chiar hrean ras. Merge de minune cu un ardei iute murat si feliute de gogosar acru.


PS: Ciorbita mea a iesit mai galbena pentru ca am avut oua de tara :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

04.01.2010, 00:12

oana arata super , e mai grosuta de la oua incearca cu mai putine , inlocuieste-le restul cu vreo 3 linguri de mustar [preferabil cu hrean], asculta si ce spune bunica , nu degeaba am invatat de la bucatari vestiti .!!!! profesional culoarea se da astfel : se incinge putin ulei , se pun 2-3 catei de usturoi si un varf de cutit de boia rosie de ardei , se ia de pe foc cat mai rapid [ sa dureze totul 5 sec.]se adauga la ciorbita . morcovul o face prea dulce , doar se fierbe si apoi il folosesti garnitura la rasol daca vrei .

Oana 1

04.01.2010, 18:34

Mihaela, multumesc pentru sfaturi! La fel si Bunica! data viitoare voi tine cont de ele

Cris2711 1

30.01.2011, 19:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta