Ciorbă de burtă

de portiadelumina in Ciorbe, 4 Feb 2013 | 5971 vizualizari

 

Ştiu că nu toată lumea mănâncă astfel de ciorbă. Mai ştiu că diferă reţetele şi că fiecare bucătărie îşi are secretele ei. Noi facem ciorba după gustul casei, chiar dacă uneori nu avem toate ingredientele (mă refer aici la un os ori rasol de viţel).
Ca să fiu corect trebuie să spun că ciorba a fost făcută în duet, în familie. .D

 

INGREDIENTE

  • 2 kg burtă (din comerţ, congelată)
  • 5 morcovi
  • 4 cepe
  • un ardei roşu
  • 1 păstârnac
  • 1 hrean (mai mic)
  • piper boabe
  • usturoi - o căpăţână
  • smântână 500 gr.
  • ulei 50 gr.
  • gălbenuş ou - 4 buc.
  • sare
  • oţet
  • foi dafin - 4
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de burtă:

Burta (tăiată fideluţă)  se decongelează şi se pune la fiert. Între timp se curăţă legumele şi se pregătesc pentru fiert. Dpă ce burta a fiet (nu foarte mult) se scoate şi se scurge, eventual se spală la un jet de apă. Apoi se pune la fiert dimpreună cu sarea, piperul şi  foile de dafin, ulterior adăugând şi legumele (întregi). Se fierbe până când aproape burta îşi pierde elasticitatea (naturală), fiind bine fiartă. 

Se scot legumele din fiertură şi se pasează. Eventual se călesc în ulei până devin o pastă omogenă ce se adaugă în fiertura de ciorbă. Se dă din nou la fiert câteva minute, timp în care se pregătşte mujdeiul  ce se adaugă şi el în coopoziţie, iar mai apoi ouăle cu smântâna.

De precizat că smântâna şi ouăle se pregătesc separat într-un vas, amestecându-se spre omogenizare cu fiertură din ciorbă spre a se apropia dee temperatura  ciorbei, evitându-se astfel "brânzirea". Se adaugă în ciorbă şi se mai lasă foarte puţin la fiert.

Şa final se poate adăuga oţet după gust. Se serveşte cu oţet, smântână ori mujdei, după gust. Majoritatea folosesc şi ardei iute (şi noi de asemenea).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de burtă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

portiadelumina 1

07.02.2013, 08:27

Cristina, mai ştiu eu pe cineva care până la măritiş nu a mâncat ciorbă de burtă Acum facem deseori în casă. Mulţumesc frumos

Doralinda 1

06.03.2013, 01:39

Si ptr mine e la fel! Cea mai buna ciorba! Imi aduc aminte cand eram copil, mancam doar zeama cu mult otet si smantana, carnea o lasam deoparte! Apoi, crescand am inceput sa mananc si carnea, si acum, de cate ori vin in romania, nu exista sa nu mananc(la altii ca eu nu stiu sa gatesc, si chiar cu reteta ta postata padre, nu am de unde sa gasesc eu burta de vita aici!!!, dar voi trece reteta la favorite, ptr felul ei dar si ptr prezentare, poza...)

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 09:01

imi place ciorba de burta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta