Ciorba de burta

de Laly in Supe/Ciorbe, 16 Iun 2010 | 3402 vizualizari

 

Nu stiu cat va place voua ciorba de burta,dar sotul meu este un mare fan al ei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta gata taiata
  • 3-4 oase sau copita de vita
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 2 teline
  • 1 pastarnac
  • 300 gr smantana
  • 5 galbenusuri de ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • otet
  • sare
  • 1 morcov pentru decor
  • 2-3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se spala carnea de vita si burta,apoi se pun la fiert cu un praf de sare.Se spumeaza ori de cate ori este nevoie,pana cand zeama ramane limpede.


Se curata morcovii,ceapa,pastarnacul si telina.Usturoiul se curata si se piseaza cu un pic de sare.


Cam la jumatatea timpului de fierbere,adica dupa vreo ora si jumatate se adauga zarzavatul taiat.


Cand burta este bine fiarta se pune si usturoiul pisat (asa nu se va simti foarte tare gustul,si nici nu se va vedea urat in farfurie).Se mai lasa sa dea in cateva clocote.Se strecoara ciorba.Se adauga burta din nou in oala.Se adauga otetul in functie cat de acra dorim sa fie.


Smantana se pune cu galbenusurile intr-un castron mai inalt.Se bat bine pana se omogenizeaza.Se ia cu polonicul zeama din oala si se toarna peste galbenusuri si smantana,mestecand mereu cu telul.Se pune ciorba pana cand compozitia atinge temperatura celei din oala.


Se rastoarna apoi in oala,mestecand cu lingura sau telul 2-3 minute.


Pentru un aspect portocaliu desupra, se rade morcovul pe razatoarea mica si se caleste in 2-3 linguri de ulei.Cand s-a inmuiat se strecoara deasupra la oala,si se pune numai uleiul.


Se serveste alaturi de gogosari,smantana si ardei iute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adinaciosescu 1

08.07.2010, 00:19

multumesc mult ma grabesc...

vickyduta 1

23.11.2010, 22:19

Ai 5 furculite de la mine, pur si simplu ador ciorba de burta.

elena1988 1

24.02.2011, 10:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec