Ciorba de burta "a la Flori"

de flori24 in Ciorbe, 30 Dec 2013 | 3738 vizualizari

 

Pana acum 2 ani nici nu vream sa aud de ciorba de burta:D. Am mancat odata la restaurant din greseala ospatarului care a incurcat comanda si mi-a placut :).Asa ca vin si eu cu o reteta adunata din mai multe retete de ciorba de burta din cartea de retete Bucatars.ro:)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de burta prefiarta
  • 4 oase de vita cu maduva (eu am pus 4 deoarece sunt micute)
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 bucatica de telina
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • leustean
  • 400 ml de smantana (eu am pus cu 20% grasime)
  • 4 galbenusuri
  • sare,piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta "a la Flori":

Se spala burta in 2 ape si se pune la foc mic cu o lingurita de piper boabe ,3 catei de usturoi ,sare si folie de dafin .Din momentul cand incepe sa fiarba se mai lasa vreo 30-40 de minute si dupa se stinge .


Oasele de vita se pun si ele la foc intr-o oala mai mare ,impreuna cu legumele si condimentele .Se pastreaza un morcovel pe care il dam pe razatoarea mica si il calim.


Cand sunt fierte toate,strecuram supa si burta .Punem burta inapoi cu supa de la legume strecurata si leusteanu si o lasam sa dea in clocot si dupa inchidem focul.Intre timp cat se raceste supa amestecam galbenusurile cu smantana si cu un polic o incorporam ..dar supa sa fie racita ( ultima data eu am facut o prostie mare cat capul meu am amestecat galbenusurile cu supa fierbinte...si nu sa mai apropiat nimeni de ciorbica:d ). Punem patrunjelu proaspat tocat si lasam sa se scurga si morcovul calit si gata :D.

 

TIPS-URI

1

In apa cu oasele am pus si 2 -3 bucati de carne de vita si cu legumele din supa am facut o mica salata beuf :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta "a la Flori"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

30.12.2013, 14:20

nadea68 1

30.12.2013, 20:25

Alexandra Burz 1

30.12.2013, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta