Ciorba de burta the best :)

de Sylvia in Ciorbe, 21 Aug 2010 | 14643 vizualizari

 

Imi place foarte mult aceasta ciorba am mancat-o pe la o multime de restaurante si fac si acasa de cateva ori pe an, cu ciorba de data asta este insa alta poveste ca reteta e diferita de ce faceam pana acum. A si fost cea mai buna ciorba de burta pe care am mancat-o vreodata meritul Inei careia ii multumesc pentru reteta care mi-a furat ochii, puteti sa vedeti reteta ei aici : http://www.bucataras.ro/retete/9937/ciorba-de-burta.html

 

INGREDIENTE

  •  1 kg de burta de vita nefiarta,
  • o bucata buna de carne de vita si un os de vita,
  • un picior de porc
  • un ardei mare rosu,
  • 2 morcovi,
  • o bucata de telina si  de pastranac si 2 tije de telina,
  • cateva boabe de piper,  nu am pus ceapa sa respect reteta data.

Pentru dres ciorba avem nevoie de

  • 300 ml iaurt gras ( sa fie de buna calitate sa se dizolve in ciorba bine fara flocoane) ,
  • cativa catei de usturoi,
  •  o jumatate de ardei  murat in otet,
  • 2 foi de dafin ( obiceiul casei la ciorba de burta, nu ma pot renunta la el ) ,
  • 2-3 galbenusuri de ou,
  •   leustean optional dar necesar  :) care il punem direct in farfurie cand servim ciorba.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta the best :):

Preparare : spalam bine burta si carnea si le punem la fiert impreuna cu legumele, adaugand de la inceput putina sare si boabele de piper si aproximativ 4 l de apa.  Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 70 de minute de cand am inchis supapa.

  Strecuram apoi supa obtinuta si o  punem din nou la fiert, adaugand burta taiata feliute si 1-2 foi de dafin. Dupa ce a clocotit cateva minute, adaugam usturoiul ( eu ca sa fie foarte fin in fac cu blenderul cu putina supa si iese ca o pasta fina ).

 Dupa ce am pus usturoiul cand incepe sa cocoteasca inchidem focul. Adaugam imediat  ardeiul din otet taiat fasii subtiri ( ii da gust foarte bun si un aspect placut ) si o jumatate de morcov  fiert dat pe razatoarea mica.  Separat intr-un bol batem iaurtul cu galbenusurile si le adaugam in ciorba cand aceasta s-a racorit sa nu se adune si sa formeze flocoane. Mai dregem cu sare si punem 1-2 linguri de otet in care am murat ardeii iuti ( daca aveti asa ceva la indemana ) si turnam peste 2 linguri de ulei in care am calit cateva minute morcov crud dat pe razatoare , ii da o culoare nemaipomenita ciorbei de burta, ma bucur de acesat tips culinar descoperit .

   Se serveste calda cu o bucata buna de paine si cu ardei iute, pentru iubitorii acestui fel de mancare este un rasfat de fiecare data , daca o sa testati aceasta reteta sigur rasfatul va fi mare A fost execelenta, eu am adaugat si leustean maruntit in farfurie dar va prezint varianta clasica fara leustean.

TIPS-URI

1

1. am pus pe langa obisnuitul os de vita cu carne la fiert si un piciorus de porc ( din cele ce se pun la fiert pentru piftie ) 2. am pus iaurt gras la sfarsit in loc de smantama, e o ciorba destul de consistenta si asa si iese excelenta si 3. la sfarsit ca sa ii dau putina culoare am pus peste 2 linguri de ulei in care am calit morcov ras si a iesit portocaliu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta the best :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Teo 1

21.08.2010, 22:39

daca e'' marca inregistrata'', atunci o iau si eu ''de buna'' si o voi testa !

mena29 1

22.08.2010, 00:32

felicitari

Sylvia 1

23.08.2010, 14:36

Teo si Mena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta