Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

de mihaelaradu in Ciorbe, 21 Feb 2011 | 33627 vizualizari

 

Una din ciorbele mele preferate

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii taiati cubulete
  • 4 bucati de costita afumata
  • 1/2 ceapa taiata marunt (ru nu am avut ceapa alba si am folosit rosie)
  • 1 morcov taiat rondele
  • 1 ardei taiat marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri vegeta
  • 1 lingurita tarhon (daca aveti tarhon in otet, e perfect. eu am folosit tarhon uscat)
  • piper
  • 2 linguri smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon:

1. Incepem prin a spala costita. Daca carnea e foarte afumata, se recomanda sa o opariti inainte separat. Eu am folosit costita din comert, pre-fiarta, deci am spalat-o bine cu apa fierbinte.

2. Calim ceapa, ardeiul, morcovul si stingem cu apa rece(eu am facut ciorba intr-o oala de 3 litri, dar am pus cam 2 litri jumatate de apa).

3. Lasam apa sa se incalzeasca si adaugam costita.

4. Cand costita e aproape fiarta, adaugam cartofii.

5. Daca cartofii sunt fierti bine (se sfarama usor) putem drege ciorba cu vegeta, tarhonul si putin piper.

6. Tot acum adaugam si smantana. FOARTE IMPORTANT este sa nu puneti smantana direct in ciorba. Smantana se dilueaza intr-un castron cu putina ciorba, pana se desface si capata consistenta laptelui. Dupa ce am turnat smanatana, lasam ciorba sa mai dea 1 clocot.

7. Se serveste cu salata de ceapa rosie batuta, asezonata cu sare si ulei.

TIPS-URI

1

tarhonul in otet e ideal pentru dresul ciorbei de cartofi, insa e ok si tarhonul la plic

2

daca nu aveti smantana, folositi bors magic cu smantana

3

nu adaugati sare sau vegeta pana nu gustati; s-ar putea ca ciorba sa fie sarata din cauza afumaturii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelaradu 1

23.02.2011, 13:21

Asa e mami
A fost asa de buna ciorbitza, incat dupa ce am mancat fiecare cate 2 farfurii, nici n-a mai incaput vorba de felul 2

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:22

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta cu tarhon