Ciorba de cartofi cu legume coapte

de mihaelar63 in Ciorbe, 22 Dec 2013 | 6047 vizualizari

 

Ideea cu legumele coapte mi-a venit de la Gordon Ramsey. Atat doar ca el a preparat supa-crema. Pentru noi mai romani am zis ca e bine si ciorba :)

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 caciulii usturoi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei Kapia
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 lingurita ardei iute tocat [ Eros Pista ]
  • 50 ml ulei
  • 1 cana bulion
  • tulpini-betisoare uscate de la marar , cimbru si busuioc
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura otet aromat cu tarhon
  • patrunjel verde tocat .
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu legume coapte:

Curatati , spalati si taiati cuburi legumele .

La maciuliile de usturoi taiati doar varfurile , spalati si puneti totul intr-o tava.

Amestecati legumele cu pastele de ardei , ulei si sare .

Dati tava la cuptor incalzit si lasati 20-30 min pana legumele sunt coapte.

Intr-o oala puneti 3 l apa + bulion + tulpinele de ierburi + foaia de dafin .

Cand lichidul da in clocot puneti legumele coapte .

Usturoiul se apasa dinspre partea cu mustati , astfel iese  usor pasta de usturoi copt care o adaugati la ciorba .

Dregeti gustul cu otet cu gust de tarhon, gustati de sare si serviti ciorba asezonata cu verdeata .

Eu am servit langa ciorba ,ceapa rosie si paine cu malai .

TIPS-URI

1

Daca aveam disponibil un vas mare de lut faceam toata ciorba la cuptor .

2

Serviti langa ciorba si ceapa rosie taiata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole, cu urzici