Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura

de mihaelar63 in Ciorbe, 13 Oct 2010 | 46129 vizualizari

 

O ciorba ca-n Ardeal foarte gustoasa si usor de preparat . Si de-i pui ceapa lanaga ea ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi 
  • 1 kg afumatura[piept porc]
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel 
  • 1/2 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura tarhon in otet
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde 
  • 50ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura:

legumele se curata si se spala .

afumatura se portioneaza , se spala si se opareste cu apa clocotita [ nu va mai fi asa sarata si nu va avea gustul prea pregnant de afumat ]

ceapa si ardeiul se taie cubulete si se calesc  usor 1-2 min in ulei + morcovi taiati rondele .

se pun 3-4 l apa si se adauga afumatura + albitura [ telina si radacina de patrunjel]taiata marunt ,

se fierb 15 minute apoi se adauga cartofii taiati dupa preferinta .

dupa inca 15 minute se incearca daca legumele  sunt fierte se adauga ardeiul iute taiat  si se drege  cu smantana , patrunjel, piper  si tarhon din otet .

TIPS-URI

1

adaugati sare doar daca e necesar ,s-ar putea sa fie suficient de sarata de la afumatura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Cris2711 1

12.03.2011, 11:20

arata pur si simplu perfect

makabrys 1

04.07.2011, 15:45

D-na Mihaela ,felicitari ...arata delicios, deja m am apucat de ea

Bya Ralu 1

18.08.2013, 14:52

tare buna e

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana