O ciorba ca-n Ardeal foarte gustoasa si usor de preparat . Si de-i pui ceapa lanaga ea ...
legumele se curata si se spala .
afumatura se portioneaza , se spala si se opareste cu apa clocotita [ nu va mai fi asa sarata si nu va avea gustul prea pregnant de afumat ]
ceapa si ardeiul se taie cubulete si se calesc usor 1-2 min in ulei + morcovi taiati rondele .
se pun 3-4 l apa si se adauga afumatura + albitura [ telina si radacina de patrunjel]taiata marunt ,
se fierb 15 minute apoi se adauga cartofii taiati dupa preferinta .
dupa inca 15 minute se incearca daca legumele sunt fierte se adauga ardeiul iute taiat si se drege cu smantana , patrunjel, piper si tarhon din otet .
1
adaugati sare doar daca e necesar ,s-ar putea sa fie suficient de sarata de la afumatura .
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro