Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

de merisor in Ciorbe, 21 Sep 2014 | 6967 vizualizari

 

Am vrut initial sa fac ciorba falsa de burta, adica doar din ciuperci pleurotus, asa cum a facut-o Ina, dar ai casei au exclamat in cor: fara carneeeee?
Si asa a aparut pieptul de pui in ea :))))))
Oricum sursa de inspiratie a fost reteta Inei, pentru care ii foarte multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 6 buc gogosari murati
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri otet
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui:

Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam.


Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste pieptul de pui.


Legumele se dau pe razatoare si se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba, cand ciupercile sunt bine patrunse.


Taiem si ardeiul tot julien si il adaugam in ciorba.


Curatam usturoiul si il presam apoi il amestecam cu galbenusurile, doua linguri de otet si smantana.


Diluam amestecul format cu putina supa fierbinte, apoi il adaugam treptat in ciorba, amestecand energic, pentru a nu se branzi smantana.


Potrivim de sare si piper, o mai lasam 10 minute pe foc si-i gata ciorba.


Servim fierbinte cu ardei iute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de usturoi se va pune in functie de gustul fiecaruia, eventual isi va pune fiecare separat in timpul servirii.

2

De asemeni otetul este optional, sau se poate acri cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

anca_rm 1

22.09.2014, 14:42

tare buna trebuie sa fi fost

mihaelar63 1

26.09.2014, 11:31

Super buna !!! Chiar asa bieti oameni , fara carnita

Ligia Bxl 1

26.09.2014, 11:37

immm cred ca e tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec cu legume