Ciorba taraneasca de pui

de mihaelar63 in Ciorbe, 12 Apr 2010 | 11106 vizualizari

 

Aceasta ciorba este usor si repede de preparat si pe deasupra a avut mare succes .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • o felie telina
  • 1 dovlecel mic
  • 1 cartof mare 
  • 500 gr piept pui
  • 1 cana mazare verde
  • 1 cana bulion de rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • boia
  • piper
  • marar verde
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de pui:

Legumele se spala se curata si se taie cubulete .

Ceapa , morcovul , telina si ardeiul  se prajesc 1-2 minute in ulei .

Pieptul de pui se spala , se taie cuburi mai mari , se pune in oala cu 4 l apa si sare dupa gust .

Se fierb 15 min. dupa care se adauga si cartoful , dovlecelul tot cuburi taiate si mazarea.

Dupa 20 min cand  legumele sunt fierte se pune , bulion , piper si boia .

Serviti asezonat cu verdeturi [ patrunjel , marar verde , etc .]

 

TIPS-URI

1

bulionul  se pune la sfarsitul fierberii , altfel ati putea avea surpriza ca morcovii sa va ramana tari , sa nu se fiarba .

2

puteti prepara si cu tacamuri de pui , eu am ales pieptul de pui care este ideal daca aveti si copilasi la masa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba taraneasca de pui-0
Ciorba taraneasca de pui-1
Ciorba taraneasca de pui-2
Ciorba taraneasca de pui-3
Ciorba taraneasca de pui-4

COMENTARII (12)

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 13:45

iri_iri

iri_iri 1

23.05.2012, 00:12

daca este taraneasca vin si eu la o portie

mihaelar63

mihaelar63 1

23.05.2012, 01:02

Cu placere Iri o re-preparam
Vine vremea cu legume de ale noastre romanesti din gospodarii taranesti . Dupa mine cele mai delicioase preparate cu aceste legume

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!