Ciorba de conopida

de adasev12 in Ciorbe, 17 Oct 2010 | 3374 vizualizari

 

o ciorba usoara si bunuta...mie-mi place cu multa smantana....

 

INGREDIENTE

  • o conopida mica
  • carne de pui( eu am pus aripi si spate)
  • 1 ceapa
  • 2 fire de telina
  • 2 frunze de telina
  • 2 morcovi
  • leustean ( din pacate eu numai uscat am, primit din Ro)
  • marar verde optional
  • 100 g smantana
  • 2 lg bulion
  • bors magic pt acrit( eu asa acresc ciorbele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida:

se pune carnea la fiert si se spumeaza pana nu mai scoate spuma deloc.


acum se adauga o parte din zarzavat: ceapa intreaga si telina( e f bun si radacina de patrunjel, din pacate eu aici nu am).


se lasa la fiert cam 20min, apoi se adauga si morcovii si conopida rupta bucatele mici , leustean si marar daca va place.


se mai lasa 10 min la fiert, apoi se adauga o lg bors magic si chiar la sfarsit se face o maia dintr-o lingurita de amidon dizolvat in apa si smantana , amestecata cu bulionul ( eu am pus bulion doar ca sa nu fie alba, ca nu-i place asa sotului, dar in ainte o faceam numai cu smantana) .


se mai lasa 1 min doar sa se omogenizeze bine tot .


se opreste focul . eu am scos carnea , (de obicei asa fac la ciorbe) si am desfacut-o de pe oase, apoi am pus-o inapoi in oala. am sos din ciorba ceapa si telina. am presarat mult patrunjel verde.


la servit se mai poate adauga smantana, dupa gust , chiar si un pic de ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adasev12 1

18.10.2010, 01:14

o, dar ce bune sunt...anul trecut cand am fost in Ro mergeam aproape zilnic la cofetarie, si nu ma ma saturam de savarine si amandine....belea mare...

Corinuta 1

18.10.2010, 15:45

place!

adasev12 1

18.10.2010, 18:44

cori, serveste!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu zdrente de ou