Ciorba de conopida

de adasev12 in Ciorbe, 17 Oct 2010 | 3221 vizualizari

 

o ciorba usoara si bunuta...mie-mi place cu multa smantana....

 

INGREDIENTE

  • o conopida mica
  • carne de pui( eu am pus aripi si spate)
  • 1 ceapa
  • 2 fire de telina
  • 2 frunze de telina
  • 2 morcovi
  • leustean ( din pacate eu numai uscat am, primit din Ro)
  • marar verde optional
  • 100 g smantana
  • 2 lg bulion
  • bors magic pt acrit( eu asa acresc ciorbele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida:

se pune carnea la fiert si se spumeaza pana nu mai scoate spuma deloc.

acum se adauga o parte din zarzavat: ceapa intreaga si telina( e f bun si radacina de patrunjel, din pacate eu aici nu am).

se lasa la fiert cam 20min, apoi se adauga si morcovii si conopida rupta bucatele mici , leustean si marar daca va place.

se mai lasa 10 min la fiert, apoi se adauga o lg bors magic si chiar la sfarsit se face o maia dintr-o lingurita  de amidon dizolvat in apa si smantana , amestecata cu bulionul ( eu am pus bulion doar ca sa nu fie alba, ca nu-i place asa sotului, dar in ainte o faceam numai cu smantana) .

se mai lasa 1 min doar sa se omogenizeze bine tot .

se opreste focul . eu am scos carnea , (de obicei asa fac la ciorbe) si am desfacut-o de pe oase, apoi am pus-o inapoi in oala. am sos din ciorba ceapa si telina. am presarat mult patrunjel verde.

la servit se mai poate adauga smantana, dupa gust , chiar si un pic de ardei iute.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de conopida-0
Ciorba de conopida-1

COMENTARII (10)

adasev12

adasev12 1

18.10.2010, 01:14

o, dar ce bune sunt...anul trecut cand am fost in Ro mergeam aproape zilnic la cofetarie, si nu ma ma saturam de savarine si amandine....belea mare...

Corinuta

Corinuta 1

18.10.2010, 15:45

place!

adasev12

adasev12 1

18.10.2010, 18:44

cori, serveste!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!