Ciorba de dovlecel

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 25 Iun 2015 | 1265 vizualizari

 

O ciorbita usoara din dovlecel, mai ales daca este cules cu mana ta, este oricand buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de dovlecel;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • o ceapa;
  • 3-4 linguri ulei;
  • 3-4 linguri de rosii preparate pentru iarna;
  • o legatura de marar;
  • circa 4 l apa;
  • sare, dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel:

Se curata morcovul de coaja si se spala.


Se curata ardeiul de seminte si se spala;


Se curata ceapa de foi si se spala.


Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si putina sare. Dupa ce au fiert, se umple oala cu apa si se da in clocot.


Dovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se spala si se taie bucati mari, apoi se scufunda in apa clocotita. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.


Spre final, se adauga rosiile si mararul spalat si tocat marunt. Se potriveste ciorba de sare.


Se poate servi atat calda, cat si rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 09:32

Chiar azi am sa fac si eu

Andra_Constantinescu 1

27.06.2015, 15:06

Sa ai pofta, Andreea!

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciocanele afumate