Ciorba de dovlecel

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 25 Iun 2015 | 3766 vizualizari

 

O ciorbita usoara din dovlecel, mai ales daca este cules cu mana ta, este oricand buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de dovlecel;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • o ceapa;
  • 3-4 linguri ulei;
  • 3-4 linguri de rosii preparate pentru iarna;
  • o legatura de marar;
  • circa 4 l apa;
  • sare, dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel:

Se curata morcovul de coaja si se spala.

Se curata ardeiul de seminte si se spala;

Se curata ceapa de foi si se spala.

Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si putina sare. Dupa ce au fiert, se umple oala cu apa si se da in clocot.

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se spala si se taie bucati mari, apoi se scufunda in apa clocotita. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.

Spre final, se adauga rosiile si mararul spalat si tocat marunt. Se potriveste ciorba de sare.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu legume si galuscute