Ciorba de dovlecel cu fasole verde

de merisor in Ciorbe, 10 Iul 2013 | 13326 vizualizari

 

A primit calificativul de cea mai buna ciorba fara carne, dupa ce intai au strambat din nas.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 1/2 Kg fasole verde
  • 5 linguri rosii cu legume pentru ciorba
  • sare
  • 1 legatura marar verde
  • 3 L apa
  • 3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel cu fasole verde:

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete.


Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta.


Curatam ceapa, morcovul, le sapalm, le tocam marunt si le punem la calit in putin ulei de floarea soarelui, adaugam si ardeiul curatat, spalat si tocat si picaram putina apa calduta sa nu se lipeasca.


Eu am mai avut ardei la congelator si am pus din aceia.


Cand legumele sunt aproape patrunse, adaugam apa fiarta, dovlecelul si fasolea verde, acoperim oala cu capac si lasam sa fiarba cam 30 de minute la foc mediu, apoi incercam daca dovlecelul se patrunde, la fel si fasolea si daca da, punem rosiile.


mai lasam 10 minute pe foc dupa care potrivim de sare daca mai este nevoie si oprim focul.


Adaugam imediat mararul tocat si putem servi.


Este o ciorba putin acrisoara, dar noi preferam sa o acrim separat in farfurie cu lamaie sau otet, fiecare dupa gust.

 

TIPS-URI

1

Se poate acri cu bors sau otet.

2

Se poate servi si cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

susu 1

11.03.2015, 19:50

ce bine arata ciorbita ta, imi place si rece racoritoare

monik80 1

12.03.2015, 10:29

kytz 1

22.12.2016, 09:55

Cred ca e foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat