Ciorba de fasole

de gaby_duceag in Ciorbe, 27 Oct 2010 | 2576 vizualizari

 

hmmm, ce buna a foost. am muscat din ceapa aia asa..cam cu retinere:))) da' o fo' bunaaaaa. exista sotz sa nu ii placa ciorba de fasole? al meu, va fi super incantat, e surpriza zilei =)))). E pentru prima oara cand imi iese exact ca a mamei. poate o sa va mire prezenta fidelutei dar ASA O FACEA MAMA :)))) si eu eram innebunita dupa ciorbita asta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata (mie imi place asta mica)
  • zarzavat pentru ciorbe : al meu contine: morcov, radacina pastarnac, radacina telina, radacina patrunjel, capia, ardei gras galben, gogosar, frunze de telina.- daca nu aveti, puneti din fiecare
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • o cana bors de putina acru
  • patrunjel
  • leustean
  • cimbru
  • o lingurita secretul gustului de legume
  • doua  cepe
  • fidea (destul de putina)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece (cam....4L)


Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte.


Cand e fiarta aproape de tot, (se mai completeaza cu apa fierbinte) se scoate cu un polonic o parte din ea si se face o iahnie. Se da deoparte.


Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata in 30 ml ulei pana devine sticloasa. se adauga zarzavatul si pasta de tomate si se calesc impreuna timp de 10 min.


Se adauga apoi peste fasolea fiarta si se pune din nou la foc. Dupa aproximativ 15 minute se adauga borsul strecurat si fideaua.


Se mai lasa 10 minute si se adauga leustean ,patrunjel, putin cimbru si condimentul.


Se serveste cu ceapa cruda sau ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sylvia 1

28.10.2010, 15:48

Nu as refuza vreodata o portie

Bucataras Medi 1

28.10.2010, 21:18

wow..........cat de bine arata...................dai o portie?.........................

Cris2711 1

12.03.2011, 11:05

vreau si ciorbita si ceapa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati