Ciorba de fasole

de Julie in Ciorbe, 30 Noi 2010 | 29069 vizualizari

 

"Ciorba este pentru romani ce e branza pentru francezi, oaia pentru mongoli, Colt-ul pentru americani si femeia gonflabila pentru flota italiana... Poti sa-i dai orice mioriticului: pana nu inmoaie lingura in zeama lui fierbinte ,groasa si acra, nu simte ca traieste. Sevele vietii romanesti trec prin ciorba? De ce nu? " (Radu Anton Roman)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe,
  • 1 morcov,
  • 1 pastarnac,
  • o bucata telina,  
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 2-3 linguri bulion,
  • sare, piper macinat ,piper boabe,  cimbru, boia dulce,
  • carne de porc afumata - daca nu e post
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa ,telina, rosiile, morcovul ,pastarnacul si ardeii grasi -toate tocate marunt. Tot acum se adauga si carnea de porc (-daca se foloseste-), fiarta mai intai  pe jumatate separat si taiata in bucati mici. 

Daca zeama se mai fierbe inca o ora   " toata chestia devine un miracol"  Se adauga bulion, sare, piper si cimbru dupa gust . Se mai fierbe 10-12 minute si gata!   " ninge cu patrunjel ,imbracand in straie de primavara zana buna a noptilor de iarna, care numai cu paine de tara si ceapa stropita cu otet de mere , isi arata superbele puteri."

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu kaiser si bacon