Ciorba de fasole

de Criss in Ciorbe, 29 Noi 2013 | 3520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -1 borcan 800 g fasole boabe proaspata (eu mai am in congelator)
  • -1 ceapa
  • -1 ardei (eu am pus jumatate kapia, jumatate ardei gras)
  • -2 morcovi
  • -1 radacina patrunjel
  • -o tulpina cu frunze de telina
  • -3 rosii
  • -2 linguri faina
  • -1 lingurita otet
  • -sare dupa gust
  • - 2 cuburi de legume
  • -ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Intr-o oala adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete , morcovii, radacina de patrunjel tot cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam si oabele de fasole spalate in prealabil. Adaugam sare, cuburile de legume si lasam sa fiarba pana cand se inmoaie fasolea. Fasolea proaspata fierbe foarte repede. In final adaugam si rosiile pe care le-am oparit pentru a le curata pielita si apoi le-am dat pe razatoare. Pe la noi prin ardeal acest fel de ciorba se face cu rantas insa fiindca eu nu ma impac deloc cu faina prajita in ulei, am amestecat pur si simplu intr-o cana 2 linguri de faina cu putina zeama de la ciorba, apoi am turnat-o in oala si am lasat sa fiarba inca 5 minute.


Se adauga o lingurita de otet sau mai mult, dupa gust, insa mie nu-mi place prea acra.


Se serveste cu ceapa rosie.

TIPS-URI

1

Daca fasolea e uscata, trebuie pusa in apa cu o seara inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

29.11.2013, 22:56

ce buna cu ceapa aia rosie

Giana 1

18.06.2014, 16:48

Ce buna este

Criss 1

18.06.2014, 20:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole galbena lata