Ciorba de fasole

de InvatsaBucataresccom in Ciorbe, 3 Noi 2014 | 4400 vizualizari

 

Este una dintre cele mai simple supe/ciorbe care le puteți gați. Pentru ca mi-am petrecut verile la tara iubesc o ciorba buna de fasole. Cred ca, dacă este gătita tradițional la foc, are un gust deosebit de fum și tara! Îmi aduce aminte de o vara târzie, început de toamna, când vremea este mai rece și încep ploile. Presupun ca sunt mai multe rețete pentru aceasta ciorba, eu o sa va prezint una pe care o știu de la bunica mea, știu ca este un clișeu, dar totuși...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 1 ardei gras rosu, puteți pune orice fel de ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac
  • 100 g de rădăcină de țelina, sau 3-4 cotoare de frunze de țelina
  • 20 g unt
  • 1 linguriță boia de ardei dulce afumat
  • 1 linguriță semințe de mărar uscate ( sau 2-3 măciulii de mărar uscat )
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • sare și piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Se înmoaie fasolea în apa rece cu cel puțin 2 ore înainte, de preferat peste noapte, în acest fel fasolea se va fierbe mult mai ușor. Cantitatea de apa variază în funcție de gustul fiecăruia, pentru 500g de fasole eu folosesc 3l de apa. După înmuiere, se pune la fiert și se schimba apa cel puțin odată. Se va fierbe pana bobul de fasole este pătruns și pe alocuri alte boabe de fasole sunt sparte.

Intre timp se toaca legumele cubulețe, și se călesc la foc mediu cu uleiul. Când totul este călit, se adaugă peste fasolea fiarta în cei 3 litri de apa. Se mai lasă la fiert, la foc mic, încă 30 de minute pentru a se pătrunde gusturile. La final se adaugă mărarul, boia, 2 lingurițe de sare, și un praf de piper. Ultima data se adaugă untul. Untul se pune pentru a aduce gusturile împreuna, rotunjește gustul general.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca