Ciorba de fasole

de InvatsaBucataresccom in Ciorbe, 3 Noi 2014 | 2136 vizualizari

 

Este una dintre cele mai simple supe/ciorbe care le puteți gați. Pentru ca mi-am petrecut verile la tara iubesc o ciorba buna de fasole. Cred ca, dacă este gătita tradițional la foc, are un gust deosebit de fum și tara! Îmi aduce aminte de o vara târzie, început de toamna, când vremea este mai rece și încep ploile. Presupun ca sunt mai multe rețete pentru aceasta ciorba, eu o sa va prezint una pe care o știu de la bunica mea, știu ca este un clișeu, dar totuși...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 1 ardei gras rosu, puteți pune orice fel de ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac
  • 100 g de rădăcină de țelina, sau 3-4 cotoare de frunze de țelina
  • 20 g unt
  • 1 linguriță boia de ardei dulce afumat
  • 1 linguriță semințe de mărar uscate ( sau 2-3 măciulii de mărar uscat )
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • sare și piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Se înmoaie fasolea în apa rece cu cel puțin 2 ore înainte, de preferat peste noapte, în acest fel fasolea se va fierbe mult mai ușor. Cantitatea de apa variază în funcție de gustul fiecăruia, pentru 500g de fasole eu folosesc 3l de apa. După înmuiere, se pune la fiert și se schimba apa cel puțin odată. Se va fierbe pana bobul de fasole este pătruns și pe alocuri alte boabe de fasole sunt sparte.


Intre timp se toaca legumele cubulețe, și se călesc la foc mediu cu uleiul. Când totul este călit, se adaugă peste fasolea fiarta în cei 3 litri de apa. Se mai lasă la fiert, la foc mic, încă 30 de minute pentru a se pătrunde gusturile. La final se adaugă mărarul, boia, 2 lingurițe de sare, și un praf de piper. Ultima data se adaugă untul. Untul se pune pentru a aduce gusturile împreuna, rotunjește gustul general.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

04.11.2014, 08:18

Buna!

_Alina_ 1

04.11.2014, 11:16

Rocsi 1

04.11.2014, 21:01

Nu refuz o portie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu urzici