Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa

de lia maria in Ciorbe, 2 Noi 2010 | 33842 vizualizari

 

Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa
O ciorba gustoasa care merge de minune servita, cu ardei iute alaturi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:

  • 200 g jambon afumat (sunca de casa)
  • 1 lingura de ulei
  • 500g varza proaspata
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • ½ gogosar rosu
  • 1 ceapa
  • Putin praz (aprox 10cm tija-partea alba)
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 crengute cimbru
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou
  • 150 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri otet de mere cu miere
  • Marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:

Cum se prepara Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:

Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete.

Intr-o oala punem uleiul, adaugam ceapa tocata, prazul taiat fideluta si ardeiul maruntit. Dupa 2-3’, adaugam si legumele si le lasam la calit pana maruntim sunculita, pe care o punem in oala, amestecam, asezonam cu sare, piper, chimen si boia apoi adaugam varza oparita. Dupa 2-3’, acoperim totul cu 4L de apa, adaugam foaia de dafin si cimbru si lasam la fiert 30’.

Intr-un bol frecam galbenusul cu smantana,otetul, amidonul si laptele, adaugam 1 polonic din supa fierbinte, amestecam si turnam compozitia in oala, dupa care oprim focul. Indepartam foaia de dafin si crengutele de cimbru, presaram marar verde deasupra si servim.

Pofta buna!

Foarte buna este si reteta de Bors de fasole cu afumatura sau reteta de Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon

Va recomandam si reteta de Ciorba de pui cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

03.11.2010, 09:32

diacontamediatomenanadinava astept la pranzla masa

lia maria 1

03.11.2010, 09:35

elatu daca nu dorestinu primesti

vanilla 1

03.11.2010, 12:38

trecut la fav ca tare mai imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla