Ciorba de fasole boabe

de Tuxedo in Ciorbe, 3 Iul 2013 | 30708 vizualizari

 

Dintre toate ciorbele romanesti, ciorba de fasole este in topul preferatelor, nu ca mi-ar displace vreo ciorba, dar fasole nu refuz niciodata, si daca mai are si un pic de afumatura, atunci e si mai delicioasa!
Chiar daca e vara, mi-a fost pofta de fasole si am facut, nu multa, doar cat sa-mi fac pofta :-)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii bine coapte
  • 1 mana de marar verde
  • cimbru
  • sare
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 ardei gras
  • ulei
  • sunculita afumata (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.

A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).

Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu morcovul si ardeiul taiate feliute, adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit), o foaie de dafin, boiaua, sare si piper boabe.

Separat, inabusim ceapa in putin ulei (cam 150 ml) apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie.

Cand fasolea este fiarta, adaugam rosiile cu ceapa si mai dam un clocot.

Asezonam cu marar verde tocat marunt si servim.

Daca facem fasolea cu sunculita afumata, o prajim putin inainte in putin ulei si o punem si pe aceasta la fiert cu fasolea si legumele.

Este o bunatate! si cu sunculita si fara!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 15:28

buna ciorba de fasole

feliciacoros 1

11.11.2013, 15:22

reteta foarte buna merita incercata

simsim82 1

18.02.2014, 19:26

foarte gustos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu scarita afumata