Ciorba de fasole boabe cu afumatura si dreasa cu smantana

de mena29 in Ciorbe, 6 Sep 2015 | 17723 vizualizari

 

Ciorba asta imi place tare mult. Am facut-o ieri si mi-am zis sa impartasesc si cu voi reteta.

 

INGREDIENTE

  • 300g fasole uscata
  • 300-400g afumatura(ciolan,scaricica,etc)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina mai mica
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute
  • 1 radacina patrunjel
  • sare si piper pentru asezonat
  • tarhon si doua linguri de otet de pe tarhon,pentru acrit ciorba
  • Pentru dres ciorba:
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita cu varf faina
  • 200 ml smantana dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu afumatura si dreasa cu smantana:

 Alege fasolea bob cu bob,spal-o si las-o in apa rece 5-6 ore. Pune afumatura intr-o oala cu apa fierbinte si las-o sa dea 2-3 clocote dupa care arunca apa.

Procedeaza la fel si cu fasolea si schimba apa de doua trei ori. De fiecare data cand schimbi apa la fasole, schimb-o cu apa fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere. Pune fasolea intr-o oala, adauga in oala afumatura si aproximativ 2 l apa fierbinte si lasa sa fiarba la foc mic.

Cand bobul de fasole se desface putin,adauga morcovii curatati,spalati si taiati rondele,telina si patrunjelul spalate si ele si taiate cubulete si ceapa, spalata si taiata si ea marunt. Lasa sa fiarba 30 minute dupa care adauga rosiile, gogosarul si ardeiul iute, spalate si taiate.Sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga 2-3 linguri otet de pe tarhon. Eu pun pentru iarna frunzele de tarhon cu sare si otet.

Pentru dresatura, amesteca energic galbenusurile cu faina si cu smantana, sa nu se faca cocoloase. Da focul mic la oala cu ciorba si cu un polonic, toarna cate putin din ciorba in amestecul de ou cu faina si smantana.Pune aproximativ 4-5 polonice dupa care toarna dresatura in ciorba si amesteca. Opreste focul. Serveste ciorba cu ceapa rosie, taiata fideluta si presarata cu putina sare sau cu ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu afumatura si dreasa cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui