Ciorba de fasole cu bobul mare si afumatura

de mihaelar63 in Ciorbe, 18 Feb 2015 | 1491 vizualizari

 

Am eu in gradina un soi de fasole cu bobul mare .Mie imi pare mai usor digerabila .Cand inca nu este coapta imi oparesc si imi pun pe iarna in congelator . Asa pentru ,, sufletelul '' meu . Eu ii stiu doar denumirea populara de fasole taraneasca . Cautand informatii am aflat ca este o fasole soi vechi romanesc nemodificata genetic .

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan - [1 kg ] afumat de porc
  • 500 gr fasole bivoleasca cu bob mare [de la congelator]
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 patrunjei radacina
  • 1 felie telina
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet cu leustean
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu bobul mare si afumatura:

Ciolanul afumat de porc de casa se spala cu apa fierbinte se opareste cu apa clocotita .


Puneti ciolanul la fiert in 3 l apa .


Curatati si spalati legumele .Tocati ceapa,taiati patrunjelul ,telina si morcovul .


Caliti ceapa si morcovul . seaduga la ciorba .


Puneti si legumele la fiert timp de 30 minute .


Adugati fasolea si mai fierbeti 15 minute .


Scoateti ciolanul din zeama si il portionati .


Dregeti ciorba cu smantana si otet cu leustean.


Gustati si sarati daca este nevoie . Piparati .


Serviti ciorba in fiecare farfurie punand o bucata de afumatura si verdeata .

 

TIPS-URI

1

Fasolea cu bob mare de la congelator nu are nevoie de timp mare de preparare , ea a fost prefiarta initial .

2

Atentie sarati ciorba la sfarsit , afumatura de casa contine sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu bobul mare si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

22.02.2015, 00:50

Razi tu GabY dar la Moldova la acest soi se numeste fasole Boamba

mihaelar63 1

22.02.2015, 00:51

Dia intentia mea este alta

mihaelar63 1

22.02.2015, 00:51

Simona altfel nu stiu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole