Ciorba de fasole cu carnati afumati

de artistique in Ciorbe, 29 Iul 2013 | 27711 vizualizari

 

O retea pura romaneasca si gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • 500 grame fasole;
  • morcovi 4-5 bucati frumosi medii;
  • 2 cepe;
  • 450 grame de carnati afumati;
  • pasta de tomate;
  • ulei de masline;
  • piper;
  • cimbru;
  • sare;
  • foi de dafin;
  • 1 legatura de patrunjel sau marar ( eu am folosit patrunjel).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu carnati afumati:

Se pune la fiert apa intr-o oala mare , adaugam fasolea.

Pe masura ce fierbe o sa faca spuma, ar fi bine sa fie inepartata ca sa observati evolutia fasolei.

Intre timp, taiem morcovii cubuleti sau mai simplu ii tocam in robot, tocam si ceapa marunt si taiem si carnaciorii rondele, cu grija sa aiba cam aceeasi grosime sa poata sa fiarba toate in mod egal.

Ceapa tocata o calim intr-o oala mare de ciorba , cu ulei de masline in timp ce fierbe fasolea ,cand ceapa capata usor o nuanta aurie si adaugam carnatii si ii calim si pe acestia impreuna cu ceapa, apoi adaugam morcovii si ii calim impreuna cu ceapa si carnatii cateva minute.

Dupa vre-o 20-25 minute scurgem fasolea de apa si le punem din nou la fiert intr-o alta apa , dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca. In momentul in care a fiert inca aproximativ 15-20 minute in cea de a doua apa,scurgem din nou fasolea si o rasturnam peste continutul de ceapa,carnati si morcovi caliti mai devreme.Adaugam apa peste continut,lasam sa fiarba 5 minute si apoi adaugam 3 linguri de pasta de tomate concentrata,sare,piper,foile de dafin si lasam sa fiarba in continuare pana ce fasolea devine mult mai moale, deci este complet fiarta .In aproximativ 10-15 minute ciorba este gata !

Mai putem adauga patrunjel sau marar la finalul acesteia pentru decor si gust !

 

 

TIPS-URI

1

Lasati cu o zi in urma in apa fasolea !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Rocsi 1

29.07.2013, 12:13

Mmm ce buna!

artistique 1

29.07.2013, 13:22

Multumesc chiar a fost buna !!! S-a mancat intr-o zi toata oala )

laura_n 1

30.07.2013, 15:31

nebunieee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post