Ciorba de fasole cu carnati afumati

de artistique in Ciorbe, 29 Iul 2013 | 10559 vizualizari

 

O retea pura romaneasca si gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • 500 grame fasole;
  • morcovi 4-5 bucati frumosi medii;
  • 2 cepe;
  • 450 grame de carnati afumati;
  • pasta de tomate;
  • ulei de masline;
  • piper;
  • cimbru;
  • sare;
  • foi de dafin;
  • 1 legatura de patrunjel sau marar ( eu am folosit patrunjel).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu carnati afumati:

Se pune la fiert apa intr-o oala mare , adaugam fasolea.


Pe masura ce fierbe o sa faca spuma, ar fi bine sa fie inepartata ca sa observati evolutia fasolei.


Intre timp, taiem morcovii cubuleti sau mai simplu ii tocam in robot, tocam si ceapa marunt si taiem si carnaciorii rondele, cu grija sa aiba cam aceeasi grosime sa poata sa fiarba toate in mod egal.


Ceapa tocata o calim intr-o oala mare de ciorba , cu ulei de masline in timp ce fierbe fasolea ,cand ceapa capata usor o nuanta aurie si adaugam carnatii si ii calim si pe acestia impreuna cu ceapa, apoi adaugam morcovii si ii calim impreuna cu ceapa si carnatii cateva minute.


Dupa vre-o 20-25 minute scurgem fasolea de apa si le punem din nou la fiert intr-o alta apa , dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca. In momentul in care a fiert inca aproximativ 15-20 minute in cea de a doua apa,scurgem din nou fasolea si o rasturnam peste continutul de ceapa,carnati si morcovi caliti mai devreme.Adaugam apa peste continut,lasam sa fiarba 5 minute si apoi adaugam 3 linguri de pasta de tomate concentrata,sare,piper,foile de dafin si lasam sa fiarba in continuare pana ce fasolea devine mult mai moale, deci este complet fiarta .In aproximativ 10-15 minute ciorba este gata !


Mai putem adauga patrunjel sau marar la finalul acesteia pentru decor si gust !



 

TIPS-URI

1

Lasati cu o zi in urma in apa fasolea !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

29.07.2013, 12:13

Mmm ce buna!

artistique 1

29.07.2013, 13:22

Multumesc chiar a fost buna !!! S-a mancat intr-o zi toata oala )

laura_n 1

30.07.2013, 15:31

nebunieee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat