Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

de portiadelumina in Ciorbe, 4 Aug 2014 | 6339 vizualizari

 

De bună seamă (cel puţin din cele auzite) că cei care consumă fasole se împart în mai multe categorii. Unii, mai simandicoşi, spun că nu mănâncă, că deh, doar ţăranii mănâncă fasole; alţii, ar mânca, dar, dând vina pe faptul că nu fierbe bine (aşa spun ei), preferă tot mezelurile; o categorie aparte, cea în care mă aflu şi eu, susţine că fasolea este foarte bună la gust, sănătoasă şi indicată pentru organism pentru cele pe care le conţine (calciu, fosfor, acid folic, magneziu, fier). Asta ca să nu mai spun de gustul minunat cu care îmbie palpilele gustative, indiferent că e mâncată cu ceapă ori cu murături.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscată
  • sare
  • 1 ardei verde capia
  • 1 ceapă albă (mai mare)
  • 1 morcov
  • piper boabe
  • cimbru verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 kg ciolan afumat
  • bulion/suc de roşii(cca 100 gr)
  • pătrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole cu ciolan afumat:

Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul l-am porţionat şi l-am fiert un pic (cât să iasă din el impurităţile). Între timp am tocat legumele.


La momentul potrivit am pus toate ingredientele (mai puţin bulionul şi pătrunjelul verde) în oală, am adăugat apa (potrivind de sare) şi am pus la fiert totul. După cca 40 de minute am oprit, am răsturnat ciorba într-o altă oală, adăugând bulionul şi pătrunjelul verde, lăsând fiertura să dea în clocot aproximativ 5 minute.


Am servit atât cu ceapă cât şi cu murături.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

pentru cine preferă, se pot adăuga la sfârşit şi câţiva grăunţi de usturoi tocaţi

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

portiadelumina 1

05.08.2014, 13:18

Die, am scăpat uşor, da, că sunteţi voi oameni buni şi tare ocupaţi zilele astea. ) Oricum, să ştii, Gaby nu mă mai critică, am eu câteva print screen-uri compromiţătoare cu care o şantajez, adică citate în care se laudă că munceşte. )))

Panacris 1

13.08.2014, 16:48

Ooo, ce am ratat! Padre, tare bună fasolea cu ciolan afumat!

babi5 1

30.11.2014, 14:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole uscată cu ciolan afumat