Ciorba de fasole cu coasta afumata

de claudiaO in Ciorbe, 19 Noi 2014 | 1290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe micuta
  • 2 buc morcov
  • 2 buc pastarnac
  • 1 buc telina
  • 1 buc ardei capia rosu
  • 2 lingurite cu cimbru
  • 3--4 linguri pasta de tomate
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu coasta afumata:

Fasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece peste fasole, 1 lingurita cu bicarbonat, 1 cu zahar si 1 lingurita de ulei (am pus doar o lingurita, din cauza ca am si afumatura).


Taiem coasta in bucati, o spalam si o punem peste fasole. Punem capacul si lasam vreo 20 minute sa fiarba sub presiune. Dupa 20 minute, depresurizam oala lasand sa curga apa rece peste ea cateva minute, apoi adaugam legumele curatate in prealabil si taiate cubulete. Adaugam sare si cimbru si lasam la fiert sa se patrunda si legumele. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam vreo 5 minute pe foc.


La servire adaugam tarhon din otet, si cine doreste poate adauga chiar si otet - mie una imi place dulce.


Noi am servit ciorba alaturi de o salata de ceapa.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu coasta afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

19.11.2014, 16:32

Bya Ralu 1

20.11.2014, 00:26

buna

mirela0911 1

21.11.2014, 11:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati