Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 2 Apr 2012 | 1802 vizualizari

 

Se poate găti și fără pic de ulei, în zile de post sau în perioada unui regim.

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g fasole;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 2 ardei;
  • 1/2 țelină;
  • 2-3 lg bulion;
  • 1 lgț boia de ardei;
  • 1/2 lgț cimbru;
  • foi de dafin;
  • tarhon în oțet;
  • leuștean;
  • sare;
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei):

Fasolea se alege, se spală, se pune ”la umflat” timp de câteva ore (sau peste noapte). Restul legumelor se spală, se toacă.


De regulă, pregătesc fasolea în oală cu presiune.


- se pun în cratiță legumele (ceapa, ardeii, morcovii, țelina, cartofii);


- se adaugă fasolea;


- apă fierbinte, bulion și condimente (cimbru, tarhon, foi de dafin, boia de ardei, sare).


Se pune capacul iar din momentul în care începe să ”fluiere”, se mai lasă timp de 50-60 minute, la foc mic (depinde de fasole, uneori stă pe foc mai mult).


Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

iri_iri 1

03.04.2012, 21:35

as vrea si eu ciorbica

DinDragostePentruGatit 1

03.04.2012, 22:44

Sigur, Iri!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:51

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat