Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 2 Apr 2012 | 5273 vizualizari

 

Se poate găti și fără pic de ulei, în zile de post sau în perioada unui regim.

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g fasole;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 2 ardei;
  • 1/2 țelină;
  • 2-3 lg bulion;
  • 1 lgț boia de ardei;
  • 1/2 lgț cimbru;
  • foi de dafin;
  • tarhon în oțet;
  • leuștean;
  • sare;
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei):

Fasolea se alege, se spală, se pune ”la umflat” timp de câteva ore (sau peste noapte). Restul legumelor se spală, se toacă.

De regulă, pregătesc fasolea în oală cu presiune.

- se pun în cratiță legumele (ceapa, ardeii, morcovii, țelina, cartofii);

- se adaugă fasolea;

- apă fierbinte, bulion și condimente (cimbru, tarhon, foi de dafin, boia de ardei, sare).

Se pune capacul iar din momentul în care începe să ”fluiere”, se mai lasă timp de 50-60 minute, la foc mic (depinde de fasole, uneori stă pe foc mai mult).

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, de post