Ciorba de fasole (de post)

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 26624 vizualizari

 

Dragii mei, pentru pranzul de astazi propun o ciorbita de fasole cu ceapa si paine taraneasca :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr, fasole boabe;
  • 2 cepe mari;
  • 2 morcovi;
  • un ardei gras rosu;
  •  1 telina mica;
  •  2 linguri bulion (suc de rosii)
  •  sare;
  •  piper;
  •  3 foi de dafin;
  •  o lingurita de cimbru uscat;
  •  o mana de patrunjel verde;
  •  o mana de leustean (de la congelator ca verde nu gasim acum ;)
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole (de post):

Boabele de fasole le alegem si le spalam. Le acoperim cu apa rece si le lasam la hidratat minim 6 ore.


Aruncam apa, punem aproximativ 2.5 l apa rece si punem la fiert. Separat, incalzim alta apa pe care o vom folosi la inlocuirea celei in care a fiert fasolea.


Mai pe scurt, schimbam apa ( neaparat sa fie fierbinte) de trei ori. In ultimii 2.5 l apa adaugam o ceapa tocata marunt, morcovul taiat si el, ardeiul gras si telina taiata cubulete.


Lasam la fiert aproximtiv 30 minute cat sa fiarba legumele. Adaugam bulionul, sarea, piperul, foile de dafin si cimbrul, amestecam si mai lasam inca vreo 15 minute sa fiarba, verificand daca boabele de fasole sunt fierte.


Separat, tocam cealalta ceapa si o calim pana se moaie (fara sa o ardem) in putin ulei.


O adaugam peste ciorba de fasole, amestecam, mai lasam 5 minute si oprim focul.


Adaugam patrunjelul si leusteanul tocat, lasam sa se raceasca si papam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

COSTEO 1

14.06.2013, 18:06

Bunaciune,e preferata mea! place

Patricia Iordache 1

14.06.2013, 18:34

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 17:41

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)