Ciorba de fasole verde acrita cu zarzane

de -Licurici- in Supe, 8 Iun 2015 | 1598 vizualizari

 

Sunt innebunita dupa ciorbele acrite in toate variantele (cu zeama de varza, bors, lamaie, zarzane), dar varianta cu zarzane mi se pare cea mai gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de fasole verde
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ardei galben
  • o radacina de patrunjel
  • o bucata de radacina de telina
  • 4 rosii
  • un castron de zarzane
  • sare, piper, boia, cimbru, busuioc
  • patrunjel verde si marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde acrita cu zarzane:


  • Am pus pe foc oala cu apa si, pana incepe sa fiarba, m-am apucat de legume.

  • Fasolea am spalat-o bine, apoi am rupt-o in bucati mai mici. Ceapa am tocat-o marunt, ardeiul bastonase, morcovul rondele, iar radacinile le-am taiat bucati mai mari.

  • Am calit putin ceapa, ardeiul si morcovul, apoi am adaugat rosiile taiate cubulete si am mai lasat pe foc 5 min.

  • Cand apa a inceput sa fiarba, am pus tecile de fasole, radacinile de telina si patrunjel si le-am lasat sa fiarba 10-15 min, pana s-au inmuiat, apoi am adaugat legumele calite, sare, piper, o lingurita de boia dulce si putin cimbru uscat. Le-am mai lasat 10 min pe foc.

  • La sfarsit, am pus zarzanele, 2 frunze de busuioc, marar si patrunjel tocat si am mai lasat cam 5 min pe foc, pana zarzanele au devenit moi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde acrita cu zarzane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

09.06.2015, 09:54

Andra_Constantinescu 1

09.06.2015, 10:43

Imi place!

Rocsi 1

09.06.2015, 19:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume