Ciorba de fasole verde cu smantana

de Irina in Ciorbe, 17 Feb 2014 | 15658 vizualizari

 

Fie vara, fie iarna, imi plac mult ciorbitele de legume acrite cu bors si drese cu smantana. Poate pentru ca imi aduc aminte de copilarie... :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g fasole verde congelata (cu aproximatie)
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 3 morcovi mici
  • 1 tija proaspata de telina cu frunze
  • 4 linguri suc de rosii (facut in casa)
  • patrunjel verde
  • apa
  • sare
  • 1 pahar de bors
  • 1 ou
  • smantana dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu smantana:

Am pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive. 

Am tocat pe rand legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, telina. Fasolea verde am lasat-o intreaga.

Am pus apa in vas, am adaugat legumele si am acoperit vasul cu capacul. Ca de fiecare data, cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit focul, dar legumele se gatesc in continuare, la abur.

Am adaugat suc de rosii, bors si sare si ciorba a mai dat vreo cateva clocote. 

Am pus oul batut si verdeata. 

Ulei nu am pus deloc la ciorba, in schimb, la final am dres-o cu putina smantana. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu paste