Ciorba cu perisoare

de mirela0911 in Ciorbe, 6 Ian 2012 | 4891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g carne tocata amestec (porc si vita)
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 1 lg rasa faina alba
  • 3 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 telina 
  • 500-600 ml zeama de varza
  • 2-3 lg orez
  • 1 galbenus 
  • 200 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Se curata legumele, morcovii si pastarnacul se dau pe razatoarea mare si se calesc putin in ulei. Se toarna apa si se lasa sa fiarba. Se adauga telina si ceapa intreaga sa fiarba si ele (dupa fierbere se vor scoate din oala). 

Intre timp se pregatesc perisoarele. Carnea tocata se amesteca cu oul si faina (daca este prea moale compozitia). Se condimenteaza cu sare si piper si se fac perisoarele la marimea dorita. Cand sunt aproape fierte legumele, se rastoarna si perisoarele in apa. Se lasa sa fiarba pana sunt facute (acestea se ridica la suprafata).

Intr-o cratita se pune moarea la fiert si separat se fierbe si cele 2-3 lg orez in apa cu sare.

Se adauga moarea la ciorba si se sareaza daca mai este cazul (in funtie de cat de sarata este moarea) sau se mai acreste. La final se adauga si orezul fiert, se mai lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc si se amesteca din cand in cand pt. a se racori.

Galbenusurile se freaca cu smantana si 2-3 polonice de ciorba, dupa care se toarna peste restul de ciorba.

Se serveste cu ardei iute si paine de casa. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Ciorba rapida de perisoare cu verdeata