Ciorbă de afumătură

de ionix in Ciorbe, 11 Oct 2010 | 13058 vizualizari

 

reteta de la mama

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase afumate (eu am avut coaste si sira)
  • 500 ml bors
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • 3 linguri cu zarzavat
  • 150 ml sos de rosii
  • 3 l apa
  • 1 cartof mare
  • O legatura cu leustean
  • O legatura cu patrunjel
  • O bucatica mica de telina
  • Doua role cu fidea sau taitei de casa
  • Sare, piper 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de afumătură:

Se spala bine oasele afumate si apoi se dau intr-un clocot.


Intre timp, pregatim legumele: morcovii taiati cubulete, ceapa taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, telina taiata-n doua, cartoful taiat cubulete. Dupa ce am oparit oasele, le scoatem din apa si le spalam in apa calda. Intr-o alta oala punem apa la fiert si oasele oparite. Cand incepe a fierbe apa adaugam legumele toate si cozile legate de la verdeturi. Dupa vreo o jumatate de ora adaugam sucul de rosii si zarzavatul.


Intre timp punem borsul sa dea intr-un clocot. Spre final, cand incepe sa fiarba bine carnea de pe oase, adaugam borsul. Lasam sa dea intr-un clocot si adaugam taiteii. Dupa circa 7-8 minute, punem sare si piper dupa gust si stingem focul. Tocam legaturile cu verdeata si punem peste ciorba.


Se mananca fierbinte cu un ardei iute si stingem cu putina tuica de prune.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de afumătură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionix 1

13.10.2010, 11:11

@Postavaru... ma gandeam ca eu sunt buna la suflet

@Medi... vino, te astept

@Mena... mai, acum sigur nu e proaspata

Cris2711 1

02.03.2011, 18:34

babi5 1

15.12.2014, 14:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon