Ciorba de ardei kapia umpluti

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Feb 2016 | 1359 vizualizari

 

 M-a apucat o pofta de ciorba de ardei umpluti. Am preparat tocatura. Din ea o parte am facut chiftelute. Bun planul. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Am cutreierat prin magazinele din micul cartier. Am fost pe la marile -micile marketuri. In afara de ardei kapia mai erau decat ardei grasi scofalciti si obositi. Nu-i nimc , mergem inainte!!! Am achizitionat 8 ardei kapia rosii. Zece nu  se putea, ca nu mai erau ...
A iesit o ciorba nemaipomenit de gustoasa!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 6 linguri orez fiert
  • 1 conserva cu pulpa de rosii-Cirio
  • 8 ardei kapia rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 linguri faina alba
  • 500 gr carne tocata amestec vita cu porc
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ou
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei kapia umpluti:


  1. Curatati legumele si le spalati.

  2. Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul.

  3. Pentru a economisi timp eu nu le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in vasul blenderului vertical [am un vas mai mare la blenderul Gorenje] .

  4. La tocare, actionati butonul prin impulsuri repetate. Astfel veti putea obtine legumele tocate la marimea dorita .

  5. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati la scurs .

  6. Tocati o ceapa mica si patrunjelul verde in vasul blenderului.

  7. Acestea se amesteca cu carnea tocata, oul, 3 linguri de orez fiert sare si piper. Omogenizati umplutura.

  8. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba si scuturati de surplus. Umpleti ardeii cu tocatura de carne.

  9. Intr-o tigaie tip wok prajiti ardeii fara sa-i ardeti, pe toate partile. Scoateti ardeiii pe un platou separat. [prin pudrarea cu faina si prajirea ardeilor, carnea tocata face aderenta cu peretele ardeiului si la fiert umplutura nu va iesi din el ].

  10. Prin prajirea ardeilor veti obtine in plus un gust placut de ardei copt.

  11. In uleiul infierbantat caliti usor legumele tocate in prima faza

  12. .Transferati-le intr-o oala si adugati 2.5 l apa. Sarati.

  13. Cand zeama incepe sa clocoteasca se pun ardeii umpluti si se lasa sa fiarba la foc domol 20 minute .

  14. Spre sfarsitul fierberii adugati pulpa de rosii si restul orezului fiert .

  15. Gustati si sarati daca este nevoie .

  16. Serviti ciorba presarata cu verdeata .

  17. A fost atat de gustoasa incat nimeni nu a dorit smantana la servire

  18. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Prin pudrarea cu faina si prajirea ardeilor, carnea tocata face aderenta cu peretele ardeiului si la fiert umplutura nu va iesi din el\.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei kapia umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mirela0911 1

20.02.2016, 20:44

Ce pofta mi-ai facut!

Catalina L 1

20.02.2016, 21:11

yammm

noiinbucatarie 1

05.03.2016, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon