Ciorba de gaina cu gulioare

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 16 Mai 2015 | 1172 vizualizari

 

Cred ca ciorba aceasta a dorit sa-mi iasa prea buna , prea ca la tara. Mama - soacra mi-a trimis o gaina. Am bombanit in mintea mea ca din nou trebuie sa ma apuc de epilat :D. Am avut putina rabdare si rezultatul a fost surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacamuri de gaina crescuta la curte
  • 2 morcovi
  • 2 gulii
  • 2 cartofi mici noi
  • 2 cartofi vechi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 50 ml ulei
  • 2 fire marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 cana smantana
  • zeama lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu gulioare:


  1. Tacamurile de gaina bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare.

  2. Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi.

  3. Intai se pune la calit ceapa si morcovul, se amesteca si urmeaza ardeii.

  4. Se toarna peste legume zeama fierbinte in care fierbe carnea.

  5. Fierbeti 10 minute. Puneti in oala si mararul.

  6. Verificati daca carnea si morcovul sunt patrunse .

  7. Adugati cartofii si guliiile.

  8. Lasati la clocot domol si dupa 10-15 minute verificati din nou consistenta legumelor .

  9. Diluati smantana cu zeama fierbinte si o adugati in ciorba.

  10. Dregeti gustul la ciorba cu sare, piper si zeama de lamaie.

  11. Carnea o puteti servi calda separat . Bunicul meu o servea inainte de ciorba. Sau pur si simplu o puteti prepara pane si aveti automat si un felul doi .

  12. Serviti ciorba cu patrunjel verde tocat

 

TIPS-URI

1

Carnea o puteti servi calda separat . Bunicul meu o servea inainte de ciorba .Sau pur si simplu o puteti prepara pane si aveti automat si un felul doi .

2

Initial am pus doar 2 cartofi noi. Prin bucatrie erau rataciti si doi vechi. M-a incantat diversitatea culorii de alb galbui in farfurie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu gulioare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:25

Anca , au dat un gust delicat-placut -acrisor ciorbei

mirela0911 1

17.05.2015, 16:17

Tare buna ciorbica!

mena29 1

18.05.2015, 17:58

Deja ti-am zis ca-mi plac mult ciorbele tale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oreo Cheesecake

de xana 5

la 13:54

 Tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

de Oana 8

la 12:43

 Tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

de Oana 8

la 12:42

Desert - Prajitura tavalita

de Oana 8

la 11:57

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu varza acra si carnat afumat