Ciorba de gaina cu gulioare

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 16 Mai 2015 | 4117 vizualizari

 

Cred ca ciorba aceasta a dorit sa-mi iasa prea buna , prea ca la tara. Mama - soacra mi-a trimis o gaina. Am bombanit in mintea mea ca din nou trebuie sa ma apuc de epilat :D. Am avut putina rabdare si rezultatul a fost surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacamuri de gaina crescuta la curte
  • 2 morcovi
  • 2 gulii
  • 2 cartofi mici noi
  • 2 cartofi vechi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 50 ml ulei
  • 2 fire marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 cana smantana
  • zeama lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu gulioare:

  1. Tacamurile de gaina bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi.
  3. Intai se pune la calit ceapa si morcovul, se amesteca si  urmeaza ardeii.
  4. Se toarna peste legume zeama fierbinte in care fierbe carnea.
  5. Fierbeti 10 minute. Puneti in oala si mararul.
  6. Verificati daca carnea si morcovul sunt patrunse .
  7. Adugati cartofii si guliiile.
  8. Lasati la clocot domol si dupa 10-15 minute verificati din nou consistenta legumelor .
  9. Diluati smantana cu zeama fierbinte si o adugati in ciorba.
  10. Dregeti gustul la ciorba cu sare, piper si zeama de lamaie.
  11. Carnea o puteti servi calda separat . Bunicul meu o servea inainte de ciorba. Sau pur si simplu o puteti prepara pane si aveti automat si un felul doi .
  12. Serviti ciorba cu patrunjel verde tocat

TIPS-URI

1

Carnea o puteti servi calda separat . Bunicul meu o servea inainte de ciorba .Sau pur si simplu o puteti prepara pane si aveti automat si un felul doi .

2

Initial am pus doar 2 cartofi noi. Prin bucatrie erau rataciti si doi vechi. M-a incantat diversitatea culorii de alb galbui in farfurie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu gulioare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:25

Anca , au dat un gust delicat-placut -acrisor ciorbei

mirela0911 1

17.05.2015, 16:17

Tare buna ciorbica!

mena29 1

18.05.2015, 17:58

Deja ti-am zis ca-mi plac mult ciorbele tale!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vita