Ciorba de ied

de Rocsi in Ciorbe, 8 Iun 2013 | 14973 vizualizari

 

Mai aveam doua oase in congelator de ied si am zis sa le scot la dezghetat pentru o ciorbita. Ma bucur mult ca alor mei le-a placut mult, era plina de verdeturi, legume proaspete deci plina de savoare. Mama zicea ca parca nici nu are gust de ied asa buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 2 oase de ied
  • 1 ceapa
  • 3-4 cozi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 cana bors
  • 1 mana taitei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied:

Spalam oasele bine sub jetul de apa calda.

Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor si spumam atunci cand este necesar.

Acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba cam 30 de minute dupa ce spumam.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele.

Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Patrunjelul il tocam marunt, iar jumatatile de ardei le facem cubulete.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute punem toate legumele pregatite mai sus, condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce .

Mararul si leusteanul verde il tocam marunt.

Rosiile le punem in recipientul cu cutit de la mixerul vertical, adaugam busuiocul si le zdrobim.


Borsul il turnam intr-un ibirc si il punem pe foc pana da in clocot.

Cand este bine patrunsa carnea de pe oase, punem rosiile zdrobite, iar peste alte 10 minute borsul fierbinte.

Mai lasam sa dea 2-3 clocote, dam drumul la taitei si lasam sa mai fiarba pana sunt si acestia bine fierti.

Inchidem aragazul, presaram mararul si leusteanul tocat dreasupra si lasam ciorba acoperita 5 minute.

V-am lasat si smantana asa ca va urez pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

08.12.2013, 20:35

Krysty

Bya Ralu 1

13.12.2013, 13:50

super

Rocsi 1

13.12.2013, 20:29

Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ied