Ciorba de iepure de casa

de ela in Ciorbe, 21 Mar 2012 | 22673 vizualizari

 

are un gust atat de fin....

 

INGREDIENTE

  • 600 gr iepure(bucati,ce aveti,eu am pus spatele,ficatul si bucati de grasime)
  • 1 bucata pastarnac
  • 3 ardei capia rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 4 fire ceapa verde
  • 4 morcovi potriviti
  • 4 cartofi
  • 1 conserva rosii cuburi in bulion
  • 250 ml bulion de casa
  • 1 lingura boia
  • bors
  • sare
  • piper
  • mirodenia de ardei si tomate de la fuchs
  • leustean
  • patrunjel
  • taitei subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure de casa:

Taiem ceapa rondele. Pastarnacul si morcovii ii curatam si ii taiem marunt. Curatam ardeii si ii taiem cubulete. Punem legumele cu sare si piper in putin ulei intr-o tigaie (eu le-am pus intr-o craticioara de ceramica de la delimano care inmoaie legumele, nu le prajeste) si le lasam pe foc cateva minute. Am trecut legumele in oala sub presiune (daca aveti, daca nu se pregateste intr-o oala normala, dar pregatirea dureaza mai mult), am adaugat cartofii curatati si taiati cubulete, mirodenia, sare si piper dupa gust, bucatile de carne si am umplut cu apa 3/4 din oala, am pus capacul si am dat focul tare pana a inceput apa sa fiarba, apoi am dat focul incet si am lasat la fiert 25 minute. Am pus oala sub jet de apa rece ca sa pot deschide capacul repede si sa pot continua prepararea. Am adaugat rosiile in bulion, bulionul si boiaua si am mai lasat pe foc 10 minute, apoi am pus taiteii, borsul prefiert (dupa gust, depinde cat de acru mancati) si am mai fiert la foc mic vreo 5 minute. Mai condimentam daca trebuie si oprim focul. Presaram patrunjel si leustean deasupra si punem capacul 10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

ela 1

26.03.2012, 17:01

Dorin,eu nu am mancat ciorbe pana in urma cu vreun an,desi ii fac la sotul meu mereu...acum mananc cu placere ciorba de ciuperci si aceasta de iepure imi place,are un gust fin si tare placut

Panacris 1

03.04.2015, 19:39

ela 1

03.04.2015, 23:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de iepure cu tarhon