CIORBĂ DE IEPURE

de Panacris in Ciorbe, 22 Feb 2015 | 1673 vizualizari

 

O bunătate, au ținut să precizeze Zmeiișorii, chiar de două ori, în timpul mesei. Acestă afirmație e cea mai mare mulțumire pe care o poate primi, mama de la copiii ei;) cel puțin pe mine m-a ”înmuiat” ;)P.S. Sunt foarte critici în ce privește gustul tuturor preparatelor! ;)

 

INGREDIENTE

  • măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • praz partea albă 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată.
  • țelină o felie,
  • gulie o felie,
  • morcov 1 bucată medie,
  • untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați 2 linguri,
  • leuștean verde 2-3 fire,
  • cartofi roșii de Covasna 2 bucăți,
  • roșii tocate conservate de la SunFood 1 conservă
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • coriandru 2 semințe,
  • boia de ardei,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • paste pătrate mari de la Băneasa,
  • verdeață pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CIORBĂ DE IEPURE:

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit.


După ce legumele sticlesc, se adaugă bucățile de carne mărunțite, se completează cu cca. 3000 ml apă rece, apoi se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 30 de minute. După ce s-a scurs timpul de fierbere, se adaugă cartofii tăiați bucățele, se asezonează de sare, piper, boia, adăugându-se boabele de coriandru și foaia de dafin. Se lasă la fiert cca. 15 minute până se înmoaie cartofii, la final se adaugă roșiile mărunțite și pastele, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, până se umflă pastele. Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă.


Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Secretul a fost untura cu aromă de cârnați afumați, un secret de la bunici. Acum mi-am dat seama de ce toate mâncărurile buniciilor sunt tare bune, deoarece foloseau untura în loc de untdelemn, la vremea respectivă, untdelemnul se procura mai greu la sate;)

Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBĂ DE IEPURE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

22.02.2015, 20:55

Interesanta!

mihaelar63 1

01.03.2015, 01:19

Iepuras coconas ai sarit in oala Zmeilor

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 01:01

Foarte buna ciorbica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de iepure de casa