CIORBĂ DE IEPURE

de Panacris in Ciorbe, 22 Feb 2015 | 1478 vizualizari

 

O bunătate, au ținut să precizeze Zmeiișorii, chiar de două ori, în timpul mesei. Acestă afirmație e cea mai mare mulțumire pe care o poate primi, mama de la copiii ei;) cel puțin pe mine m-a ”înmuiat” ;)P.S. Sunt foarte critici în ce privește gustul tuturor preparatelor! ;)

 

INGREDIENTE

  • măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • praz partea albă 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată.
  • țelină o felie,
  • gulie o felie,
  • morcov 1 bucată medie,
  • untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați 2 linguri,
  • leuștean verde 2-3 fire,
  • cartofi roșii de Covasna 2 bucăți,
  • roșii tocate conservate de la SunFood 1 conservă
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • coriandru 2 semințe,
  • boia de ardei,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • paste pătrate mari de la Băneasa,
  • verdeață pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CIORBĂ DE IEPURE:

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit.

După ce legumele sticlesc, se adaugă bucățile de carne mărunțite, se completează cu cca. 3000 ml apă rece, apoi se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 30 de minute. După ce s-a scurs timpul de fierbere, se adaugă cartofii tăiați bucățele, se asezonează de sare, piper, boia, adăugându-se boabele de coriandru și foaia de dafin. Se lasă la fiert cca. 15 minute până se înmoaie cartofii, la final se adaugă roșiile mărunțite și pastele, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, până se umflă pastele. Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă.

Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Secretul a fost untura cu aromă de cârnați afumați, un secret de la bunici. Acum mi-am dat seama de ce toate mâncărurile buniciilor sunt tare bune, deoarece foloseau untura în loc de untdelemn, la vremea respectivă, untdelemnul se procura mai greu la sate;)

Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBĂ DE IEPURE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

22.02.2015, 20:55

Interesanta!

mihaelar63 1

01.03.2015, 01:19

Iepuras coconas ai sarit in oala Zmeilor

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 01:01

Foarte buna ciorbica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!