Ciorba de legume si aripi de curcan

de Kori in Supe/Ciorbe, 25 Sep 2011 | 5886 vizualizari

 

Azi am avut timp sa micsorez poze si sa postez si asa aparu si ciorba mea facuta din "resturi" adica aveam in frigider legume ramase de la alte retete si vreo 2-3 aripi de curcan si le-am facut ciorba :). Si chiar a iesit foarte buna. Eu sunt din Ardeal si la noi nu se fac ciorbele cu bors, noi le acrim cu bulion (facut in casa daca se poate) . Sau mai des se dreg cu smantana si patrunjel. Dar la mine acasa nu toti sunt pro smantana asa ca fiecare isi pune in farfurie smantana daca vrea.

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan
  • o mana plina de fasole verde
  • o mana plina de conopida si brocoli (dupa ce sunt curatate si taiate marunt)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 2 ardei (unu rosu capia si unu verde)
  • o mana de mazare
  • 0 jumatate de telina
  • 100 gr porumb (din conserva)
  • 2 rosii
  • 1/2 l de bulion
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume si aripi de curcan:

Am spalat si curatat bine aripile si apoi le-am taiat pe la incheieturi si le-am lasat in apa rece.

Am razuit pe razatoarea mare 1 morcov , am taiat rondele ceapa si le-am pus la calit cu 2-3 linguri de ulei impreuna cu aripile de curcan, apoi am pus si usturoiul tocat si o parte din ardeiul rosu taiat feliute. Le-am lasat la calit, mestecand din cand in cand pana cand aripile si-au schimbat culoarea. Am pus apa pana a acoperit bine aripile si am lasat sa fiarba pana cand carnea a fost aproape gata.

Am adaugat restul legumelor: al 2-lea morcov taiat cubulete mici, ardeii taiati feliute, fasolea verde taiata, conopida si brocoli taiate marunt, mazarea, telina taiata cubulete mici, rosia curatata de pielita si taiata cubulete mici, porumbul (aveam o conserva mica de porumb si am zis sa o bag si pe aia :) ). Am completat cu apa cata a fost nevoie si am pus delikat de pui 1 lingura, piper 1 lingurita si sare (daca mai trebuie, se gusta inainte). La sfarsit am pus bulionul si am mai lasat sa fiarba 5 minute, apoi patrunjelul si mararul tocate marunt, inca 2-3 clocote si gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume si aripi de curcan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui