Ciorba de leurda

de alinutzika in Ciorbe, 9 Sep 2011 | 6450 vizualizari

 

In primavara am pus 12 pungi de leurda la congelator, ca sa am pt toate lunile anului, cica.....:)))
Imi place foarte mult gustul leurdei, asa mai usturoiat.

 

INGREDIENTE

  • leurda (eu am pus o punguta de leurda congelata)
  • iaurt - cam 1 kg (depinde cata leurda aveti)
  • smantana - 200 g 
  • 2 linguri faina
  • 6 oua (in functie de numarul de persoane servite)
  • afumatura (kaiser, gusa sau doar slanina afumata)
  • ulei
  • usturoi (3-4 catei)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de leurda:

Se pune la prajit in ulei afumatura si usturoiul taiat marunt, apoi, cand afumatura e prajita,se scoate pe o farfurie si se adauga faina in oala. Se amesteca bine cu telul, sa nu faca cocoloase si se adauga smantana, apoi iaurtul. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand incepe sa fiarba, se adauga leurda decongelata. Daca aveti leurda proaspata, taiati-o marunt inainte si opariti-o putin, apoi adaugati-o in oala cu ciorba.


Cand leurda e fiarta, luati pe rand cate un ou, spargeti-l si varsati continutul in oala. Aveti grija ca focul sa fie la minim. Dupa ce ati spart ouale, evitati sa amestecati in oala, pt minim 5 minute. Cand ouale sunt gata, opriti focul.


Foarte buna ciorbica! Afumatura ii da un gust deosebit de bun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

alinutzika 1

12.09.2011, 13:58

incearc-o la primavara, jolygina...e foarte buna (asta daca iti place si supa de salata, urzici, etc.) E din grupa lor..

mamaieelena 1

12.09.2011, 23:18

Kori 1

26.09.2011, 08:52

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la grec de vitel