Ciorba de linte cu carnati de casa

de adnia in Ciorbe, 3 Ian 2013 | 1499 vizualizari

 

Am fost mereu curioasa sa vad ce gust are lintea: am citit mai peste tot despre proprietatile sale, cat e de sanatoasa , ce minunata si rafiata e in mancaruri...asa ca m-am hotarat sa incerc. M-am dus la magazin, si printre alte cumparaturi s-a aflat si lintea (eu am luat verde, desi exista o mare varietate de culori)...si m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -200 gr. linte
  • -200 gr. carnati de casa, eventual putin afumati
  • -200 gr zarzavat pt ciorba (morcov, pastarnac, telina, cartofi, ardei gras etc)
  • -2 linguri ulei
  • -1 frunza dafin
  • -1 catel de usturoi
  • -1 lingura otet de mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte cu carnati de casa:

Cu o seara inainte am pus lintea la muiat in apa, iar a doua zi am schimbat apa si am fiert-o impreuna cu 1 lingurita bicarbonat, (sa fiarba mai repede), sare, dafin si otet. Am calit apoi ceapa in ulei, am adaugat zarzavatul taiat cuburi, carnaciorii prajiti usor si am adaugat lintea fiarta. Am pus alta apa, cat sa acopere toate ingredientele din oala si am lasat din nou la fiert la foc mic. Dupa ce toate s-au muiat bine, am pus si ustoroiul pisat bine si am mai lasat oala pe foc 3 min. Am servit fierbinte.


Chiar a fost buna si mi-a adus aminte de ciorba de fasole boabe cu afumatura.


P.S. In reteta originala, ciorba asta se numeste, de fapt, supa, dar de ce s-o fi chemand asa, nu stiu. Mie tot ciorba mi s-a parut, mai ales ca trebuie sa iasa ceva mai groasa...In fine, cum s-o numi, a fost chiar buna si cred ca o voi repeta!


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

adnia 1

04.01.2013, 10:05

Andreea, nici eu nu mancasem pana am incercat-o...si mi-a placut!

Lau 1

04.01.2013, 13:08

adry88 1

04.01.2013, 18:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de linte cu afumatura