Ciorba de loboda

de MotanLaOale in Ciorbe, 5 Mai 2016 | 5639 vizualizari

 

Vazut la Simona si facut si eu pentru prima oara. Pot zice ca este buna dar data viitoare o sa o imbunatatesc cu niste afumatura.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 50ml ulei
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura loboda verde
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 20 cm praz (partea alba)
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cescuta orez
  • 1 litru zeama de varza (sau bors)
  • vegeta
  • piper
  • sare daca este nevoie (dar nu este)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele.

Ceapa si prazul se curata si se taie rondele.

Ardeii se curata si se taie cubulete.

Loboda si leurda se curata, se spala si se taie fasii.

Rosiile se taie cubulete.

Intr-o oala mai mare se incinge uleiul si se calesc ceapa, prazul, zarzavatul si ardeiul 3-4 minute.

Se pune apa, vegeta si piper si se fierb legumele 20 de minute.

Se adauga orezul clatit in mai multe ape, loboda, leurda, rosiile si se mai fierbe 15 minute, pana orezul este aproape fiert.

Se adauga pasta de tomate si zeama de varza, cata dorit ipentru acreala, si se mai fierbe 5-10 minute pana este fiert orezul.

Se pune verdeata tocata, se mai da un clocot si este gata.

Se serveste calda sau rece simpla sau cu smantana.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

05.05.2016, 20:26

Multumesc

Merisor 1

06.05.2016, 07:12

Azi fac si eu o ciorbita de loboda.

MotanLaOale 1

06.05.2016, 08:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda