Ciorba de loboda

de MotanLaOale in Ciorbe, 5 Mai 2016 | 1522 vizualizari

 

Vazut la Simona si facut si eu pentru prima oara. Pot zice ca este buna dar data viitoare o sa o imbunatatesc cu niste afumatura.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 50ml ulei
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura loboda verde
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 20 cm praz (partea alba)
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cescuta orez
  • 1 litru zeama de varza (sau bors)
  • vegeta
  • piper
  • sare daca este nevoie (dar nu este)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele.


Ceapa si prazul se curata si se taie rondele.


Ardeii se curata si se taie cubulete.


Loboda si leurda se curata, se spala si se taie fasii.


Rosiile se taie cubulete.


Intr-o oala mai mare se incinge uleiul si se calesc ceapa, prazul, zarzavatul si ardeiul 3-4 minute.


Se pune apa, vegeta si piper si se fierb legumele 20 de minute.


Se adauga orezul clatit in mai multe ape, loboda, leurda, rosiile si se mai fierbe 15 minute, pana orezul este aproape fiert.


Se adauga pasta de tomate si zeama de varza, cata dorit ipentru acreala, si se mai fierbe 5-10 minute pana este fiert orezul.


Se pune verdeata tocata, se mai da un clocot si este gata.


Se serveste calda sau rece simpla sau cu smantana.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

05.05.2016, 20:26

Multumesc

merisor 1

06.05.2016, 07:12

Azi fac si eu o ciorbita de loboda.

MotanLaOale 1

06.05.2016, 08:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana