Ciorba de pasare, cu zeama de varza

de Ina in Ciorbe, 2 Ian 2014 | 5660 vizualizari

 

Nu-i asa ca tanjiti dupa o ciorba acra , dupa atatea mancaruri grele servite de sarbatori? Mie tare mi-a fost pofta si tocmai ce-am preparat una si-am servit o portie fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • tacamuri de pasare ( eu am avut de la o gaina de curte )
  • un morcov
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un borcan de rosii in bulion ( 800 g )
  • 1,5 litri zeama de varza
  • leustean maruntit
  • 3 oua pentru dres
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pasare, cu zeama de varza:

Dupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima si ficatul ) si le punem la fiert in 2-3 litri cu apa cu putina sare. Spumuim de doua trei ori, apoi adaugam legumele spalate si feliate marunt. Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. ( Gaina mea a fost cam batrana, ca a fiert vreo 2 ore :P ) Avem grija sa completam cu apa fierbinte, daca zeama scade sub nivelul bucatelelor de carne.


Cand carnea este fiarta, turnam rosiile maruntite , lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi adaugam zeama de varza . Dupa inca 2-3 clocote , batem 3 oua cu un praf de sare si le turnam in fir subtire in ciorba clocotinda, amestecand usor cu o paleta. Oprim focul si presaram leusteanul maruntit.


Punem repede in farfurii si servim, ca miroase prea bine si pofta e mare :)))


 

TIPS-URI

1

Nr. de portii inseamna o oala de 5 litri cu ciorba.

2

In functie de cat de sarata este zeama de varza, completam sau nu gustul de sare , cu sare de bucatarie.

3

Pregatiti mai multa zeama de varza, sa nu patiti ca mine :D De buna ce este, am baut atat de multa goala, ca m-am dus si-am adus alta pentru ciorba :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pasare, cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

babi5 1

06.01.2014, 07:03

Krystyan Trendy 1

09.01.2014, 09:31

ce ciorbica buna

Xandrinne 1

06.08.2014, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana