Ciorba de perisoare

de babi5 in Ciorbe, 15 Iun 2013 | 3605 vizualizari

 

Este o ciorbita buna si satioasa, asa ca am trecut la treaba. A iesit super buna!

 

INGREDIENTE

  • 3/4 kg carne macinata de porc
  • 4 morcovi
  • 2 ardei galbeni
  • 2 patrunjei
  • 2 cepe
  • 150 gr orez
  • 2 oua
  • piper
  • sare
  • vegeta
  • frunze de leustean
  • 2 felii telina
  • bulion (a la mala am folosit eu)
  • ulei 50 ml.
  • foi dafin
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se curata zarzavatul, ceapa, ardeiul, se spala bine si se toaca, apoi il punem in oala, adaugam uleiul si le lasam sa se joace un picut impreuna, pina morcovul lasa un picut de culoare. Adaugam apa calda, lasam sa dea un clocot, apoi adaugam perisoarele pe care le-am modelat intre timp.

Perisoarele le facem astfel: intr-un castron punem carnea macinata, adaugam piper, sare, vegeta, ouale si orezul bine spalat. Amestecam bine pina obtinem compozitia dorita.

Dupa ce am adaugat perisoarele, lasam sa fiarba aproape 80% apoi adaugam bulionul, potrivim de sare, piper. Daca vrem mai acrisoara putem adauga zeama de lamaie sau otet. Asezonam la final cu frunze de leustean, patrunjel sau telina.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Se serveste ca atare sau cu smintina cine doreste

2

Si un ardei iute la fel cine doreste

3

Am folosit o oala de 4 litri

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

pe 08.09 la 14:22

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

pe 08.09 la 10:09

Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa

pe 08.09 la 10:03

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas

pe 07.09 la 19:18

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie