Ciorba de perisoare

de Tuxedo in Ciorbe, 5 Iul 2013 | 17213 vizualizari

 

Ciorba de perisoare este nemaipomenita, atata vara cat si iarna, noua ne place in mod deosebit si cel mai mult acrita cu zeama de varza. De obicei imi opresc niste zeama de varza in frigider ca sa am mai mult timp :-)

 

INGREDIENTE

  • pentru o oala de 4 l de apa
  • 1 pastarnac
  • un sfert telina radacina (sau 4 tije telina pentru petiol
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • o ceapa
  • 4 linguri orez
  • 1 litru bors
  • ulei
  • patrunjel si leustean
  • 800 gr carne de porc tocata (sau manzat)
  • sare
  • 2 oua
  • 2 linguri pasta de tomate sau rosii proaspete (2-3)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Spalam si curatam legumele cu apa rece.

Punem apa in oala cam jumatate, adaugam pastarnacul intreg si telina (cea pentru petiol o feliem), radem morcovul sau il taiem rondele, tocam ceapa marunt si ardeiul gras feliute subtiri si lasam sa fiarba la foc mic pana cand legumele se vor inmuia si isi vor schimba culoarea.

Adaugam sare si gustam, daca mai este nevoie de sare, mai adaugam ulterior.

Intr-un bol punem carnea tocata, o amestecam cu un praf de sare, piper, 2 linguri de orez, 2 oua batute si o lingura pasta de tomate, un pic de marar tocat si formam bile de carne pe care le punem in lichidul din oala.

Cand sunt gata fierte, se vor ridica deasupra.

In ciorbita mai adaugam 2 linguri de orez pe care il lasam sa fiarba, apoi punem o lingura mare de bulion si borsul care l-am incalzit inainte. Deasupra punem cateva linguri de ulei si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Se ia oala de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt.

O dregem cu smantana si o servim cu pofta!

TIPS-URI

1

Se poate folosi in loc de bors, zeama de varza, iar in loc de bulion, rosii bine coapte si pasate.

2

Se pot cali legumele la inceput in putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de perişoare