Ciorba de perisoare

de Tuxedo in Ciorbe, 5 Iul 2013 | 8544 vizualizari

 

Ciorba de perisoare este nemaipomenita, atata vara cat si iarna, noua ne place in mod deosebit si cel mai mult acrita cu zeama de varza. De obicei imi opresc niste zeama de varza in frigider ca sa am mai mult timp :-)

 

INGREDIENTE

  • pentru o oala de 4 l de apa
  • 1 pastarnac
  • un sfert telina radacina (sau 4 tije telina pentru petiol
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • o ceapa
  • 4 linguri orez
  • 1 litru bors
  • ulei
  • patrunjel si leustean
  • 800 gr carne de porc tocata (sau manzat)
  • sare
  • 2 oua
  • 2 linguri pasta de tomate sau rosii proaspete (2-3)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Spalam si curatam legumele cu apa rece.


Punem apa in oala cam jumatate, adaugam pastarnacul intreg si telina (cea pentru petiol o feliem), radem morcovul sau il taiem rondele, tocam ceapa marunt si ardeiul gras feliute subtiri si lasam sa fiarba la foc mic pana cand legumele se vor inmuia si isi vor schimba culoarea.


Adaugam sare si gustam, daca mai este nevoie de sare, mai adaugam ulterior.


Intr-un bol punem carnea tocata, o amestecam cu un praf de sare, piper, 2 linguri de orez, 2 oua batute si o lingura pasta de tomate, un pic de marar tocat si formam bile de carne pe care le punem in lichidul din oala.


Cand sunt gata fierte, se vor ridica deasupra.


In ciorbita mai adaugam 2 linguri de orez pe care il lasam sa fiarba, apoi punem o lingura mare de bulion si borsul care l-am incalzit inainte. Deasupra punem cateva linguri de ulei si mai lasam sa fiarba 5 minute.


Se ia oala de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt.


O dregem cu smantana si o servim cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi in loc de bors, zeama de varza, iar in loc de bulion, rosii bine coapte si pasate.

2

Se pot cali legumele la inceput in putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 15:02

foarte buna

cristi_reby 1

04.02.2014, 22:02

Ancutsa 1

08.08.2016, 21:37

Arata tare bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare