Ciorba de perisoare

de Aletta in Ciorbe, 14 Sep 2015 | 2176 vizualizari

 

De mult tot imi propun sa fac ciorba de perisoare,dar dintr-un motiv sau altul,am evitat,nefiind foarte priceputa la ciorbe, dar desi am facut pentru prima data,mi-a iesit foarte buna. O fii norocul incepatorului? :))

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi medii
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 50 g orez
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de leustean
  • ulei de floarea soarelui
  • 100 ml pasta de tomate.
  • sare
  • vegeta.

Pentru perisoare:

  • 400 g carne tocata de vita si porc
  • 50 g orez
  • un ou
  • condimente pentru sarmale(Fucks)
  • o ceapa mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se toaca ceapa,ardeiul si morcovul marunt.


Se pune la calit in putin ulei si se lasa cam 10 minute.


Se toarna apa cat cuprinde oala(depinde de oala cantitatea de apa).


Se condimenteaza cu sare si un pic de vegeta.


Se lasa la fiert cca 30 de minute.Intre timp se pregatesc perisoarele:


Carnea tocata de amesteca cu toate ingredientele pentru perisoare si se modeleaza bilute mici.


Se adauga cartofii taiati cubulete si orezul.


Se mai lasa 10 minute la fiert si apoi se pot adauga si perisoarele si patrunjel tocat cat mai marunt.




Se adauga pasta de tomate si se lasa sa mai dea un clocot.


Se opreste si se adauga firele de leustean.


Se serveste calda.




 

TIPS-URI

1

Perisoarele s-au fiert cand se ridica la suprafata.

2

Recomand sa adaugati smantana in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Aletta 1

15.09.2015, 20:01

Mersi Mirela

Rocsi 1

15.09.2015, 20:08

Preferata mea

Aletta 1

15.09.2015, 21:46

Rocsi mai am

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de leurda