Ciorba de perisoare

de Sylvia in Ciorbe, 28 Mai 2010 | 5536 vizualizari

 

Va dau reteta mea de ciorba de perisoare, nu este intocmai cea traditionala ca am adaptat-o sa fie pe placul nostru.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru 4-5 l de ciorba avem nevoie de :
  • 750 grame carne de vita sau porc  pt ciorbe,
  • 3-400 grame carne tocata ( eu prefer amestec porc si vita ) 
  • 2 morcovi mari,
  • o telina ,
  • 2-3 cepe medii,
  • pastranac si patrunjel radacina  pentru ciorba daca aveti,
  • 2 cartofi,
  • o mana de fasole verde taiata marunt,
  • o cutie de rosii decojite de 400 ml sau rosii decojite proaspete,
  • un ou,
  • 50 grame orez,
  • putin pesmet,
  • o lingura delikat de legume ( sau legume deshidratate maruntite) ,
  • sare,
  • piper,  
  • cateva frunze dafin,
  • bors Magic pentru acrit,
  •  verdeturi pentru ciorbe in functie de preferinte, eu pun la ciorba asta  telina verde si leustean la sfarsit in farfurie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Preparare : se taie cubulete medii bucatile de carne, eu am pus porc de data aceasta. Prefer sa pun si carne pentru ca da un plus de gust si asta este varianta in care conving familia sa manance aceasta ciorba .


Eu fierb carnea si morcovii, ceapa, telina , pastranacul si patrunjelul in oala sub presiune, se prepara mai repede si are un gust mai bun fiert asa. Deci pun legumele si carnea, cu putin delikat de legume( sua legume deshidratate maruntite) , 2 foi de dafin , sare si piper la fiert si le las sa fiarba 30 de minute de cand a inceput sa iasa aburul. Intre timp prepar perisoarele din 3-400 grame carne tocata, un ou intre, 50 grame orez, putin delikat de legume, cateva verdeturi taiate marunt, sare si piper dupa gust. Dupa ce le omogenizez daca este prea moale compozitia adaug putin pesmet si le las asa pentru 30 de minute la frigider sa se patrunda aromele .


Dupa 30 de minute de fiert carnea si legumele, deschid oala si strecor ciorba in alt vas. Pun inapoi bucatile de carne, dau un morcov pe razatoare, fac cu blenderul si pun inapoi 2 cepe, o bucata telina, patrunjel radacina , toate acestea dau un plus de gust si consistenta ciorbei. Fac tot cu blenderul si rosiile decojite si le pun in ciorba pe care o pun din nou la fiert. Cand clocoteste adaug frunzele de dafin, cartofii si fasolea tocata marunt .


Imediat dupa adaug perisoarele modelate cu mana uda in bule mici, si puse in oala cu o spatula mare. Las sa fiarba acoperit si la foc mic timp de 15 minute timp in care sunt fierte si perisoarele si cartofii si fasolea. La final de acreste dupa gust si se mai adauga verdeturi maruntite, in functie de preferinte.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

silvi0ara 1

28.05.2010, 16:57

Minunata,e prferata mea.

nadina73 1

28.05.2010, 22:14

eu o fac diferit dar nu conteza ciorba de perisoare e grozava orcium si daca pui si zeama de varza (moare)..................lesini5 furcu, super decoru

babi5 1

07.10.2014, 15:34

R

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de gaina