Ciorba de perisoare a la grec

de Oana in Ciorbe, 23 Ian 2011 | 15275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 2 felii de telina
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • o mana cu orez
  • 300 ml bors
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu smantana
  • marar proaspat
  • sare
  • 4 l apa
  • Perisoare:
  • 500 g carne tocata
  • 2 linguri cu orez
  • o ceapa rosie mica
  • un ou
  • o lingura marar proaspat tocat
  • sare piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Morcovul, telina, ardeiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune apa la fiert, se adauga legumele si sare dupa gust, se lasa la fiert. Intre timp se pregateste carnea pentru perisoare(puteti folosi ce carne va place, eu am pus pulpa de porc tocata). Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin, orezul spalat si scurs, oul, sare, piper si marar tocat. Cand legumele sunt fierte se da focul mic, se adauga o mana de orez spalat si scurs, apoi cu mana umeda se formeaza perisoarele si se adauga in ciorba. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce orezul din perisoare a fiert. Se adauga borsul dat in fiert. Cele doua galbenusuri se amesteca intr-un castron mai mare cu smantana, apoi se adauga laptele. Se pune cu polonicul zeama fierbinte din ciorba peste compozitia de lapte, pana se incalzeste laptele (4-5 polonice cu zeama sunt suficiente). Apoi se toarna totul in oala cu ciorba si se opreste focul. Se presara la sfarsit marar prospat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe noi - in parga